Alex

Alex

Alex (Aleks)

31.03.1986 – 21. 11. 1997

SF – 8590/ 86

Rotu: Hovawart

Väri: kulta

Terveys: Saksipurenta, molemmat kivekset laskeutuneet.

Kasvattaja: Anja Pirinen

Aleks KoiraNetissä

Aleks oli ns. ensimmäinen lemmikki, jonka hoito tuli minun vastuulleni. Tullessaan pentuna meille Aleksin ”oma ihminen” oli isäni, mutta ajan kuluessa vastuu koiran hoidosta, yms. siirtyi minulle. Aleks oli upea kultainen hovawart-uros, jolla oli vahva luonne, ja jolle se oma piha & ihmiset oli kaikki kaikessa. Pihaan ei siis Aleksin huomaamatta ollut asiaa. Vesi ja lumi olivat Aleksin lempi-elementtejä. Keppien hakua järvestä se jaksoi väsymättä, ja välillä oli laituriltakin järveen hypättävä! Talvella puolestaan ei ollut mitään ihanampaa kuin lumessa kaivelu ja lumipallojen metsästys, puhumattakaan juoksu-hepuleista jäällä. 🙂 Energiaa ja intoa Aleksilla oli pienen kylän verran!:) Ja rapsutettavaksi tarjoutumisessa herralla ei myöskään ollut mitään ongelmaa…

Aleksin ollessa nuori sen kanssa taidettiin kerran näyttelyssä käydä, mutta herran nostaessa koipea tuomarin jalkaa vasten jäivät näyttely-käynnit siihen… Missään toko-koisoissakaan isäni ei Aleksin kanssa käynyt, vaikka näin jälkikäteen ajatellen potentiaalia olisi kyllä ollut. Tulevaisuutta ajatellen Aleks kyllä sen opetti, että jos joskus haluan täydellisen perhe-ja toko-koiran, niin hovawart on kyllä juuri oikea rotu silloin!

Terveyden suhteen Aleks oli terve kuin pukki. Sen koko elin aikana sillä ei ollut mitään terveydellisiä ongelmia. Viimeisenä kesänään sille tuli sitten lievähkö lämpöhalvaus, joka jätti jälkensä vanhaan herraan. Loppusyksystä -97 Aleks oli päästettävä sitten vehreämmille vahtimaille, kun ruoka ei meinannut enää mahassa pysyä, ja keuhkoissakin oli nestettä. Niin vanha herra lähti sitten arvokkaasti, ja jätti suuuuren aukon jälkeensä… Sen iloista ilmettä ja kaikkeen valmista olemusta välillä vieläkin kovasti kaipaan!