Kuulumisia 2005-2006

 

1.12.06     Monan pentu siis jo 2 viikkoa vanha, ja hieno ukkeli siitä on kehittymässä. Mona hoitaa ja huolehtii pennustaan tarkasti. Mortti on nyt ollut Maxin kaverina Muuruvedellä hoidossa koko ajan, jotta elämä pennun kanssa olisi aluksi "hieman" rauhallisempaa. Tutustuminen pentuun tapahtuu sitten ajan kanssa ja varoen, kunhan pentu nyt tuosta kasvaa. Muuruvedelle olemme parin viikon päästä joululomalle siirtymässä, ja siellä pennun onkin hyvä tottua ja kasvaa luovutukseen asti. :)

25.9.06 Mona astutettiin viime viikolla (2 kertaa) Jerryllä, ja nyt sitten tuloksia jännäämään. Kaikki peukut ja varpaat ylhäällä, että marraskuussa pieniä russeleita olisi tulossa! :)

11. 9.06 Paljon päivityksiä kesän jälkeen... Mortin kanssa kävimme Sawo Show'ssa Kuopiossa elokuun alussa, ja ihan hienosti siellä meni. Tulokset löytyvät Mortin omilta sivuilta. Kuuma oli, mutta hienosti ukkeli kehässä jaksoi. Viikonlopun aikana tavattiin myös paljon russeli-tuttuja, joten hauskaa oli! Mortti myös kävi luonnetestissä elokuun puolivälissä, ja hyväksytty tulos testistä tuli. Kunhan saan aikaiseksi, niin laitan tuloksen Mortin sivuille kuvien kera. Monan syysjuoksu alkoi 7.9. (kuukauden etuajassa...), ja tästä juoksusta olisi Mona tarkoitus astuttaa. Sulhona toimii Kuopion komistus ;) Jerry. Lisää yhdistelmästä Monan 2. pentueen-linkin alta.

19.5.06 Ultrassa Monan kanssa olimme 16.päivä, ja tulos oli aika odotettu: ei pentuja nyt tulossa. Eli pentusuunnitelmat siirtyivät ensi syksylle, ja nyt keskitytään -toiv. pian- lämpimän kesän viettoon. Mortti aloitti uimakauden tässä vappuviikonloppuna jo, ja lisäksi pihatöissä ovat kaikki olleet enemmän ja vähemmän "apuna"... Mortilla ollut oma kiviprojektinsa: iso kivi, joka ei millään mahdu ukkelin suuhun, ja sitä pitää tassuilla pyörittää ympäri pihaa ja välillä myös kivelle on muristava...Noh, onpahan siinä Mortille viihdykettä. :) Mona puolestaan tuijottaa veden rajassa ilmakuplia, ja pyydystelee niitä, ja lisäksi Mona toimii virallisena kuopan kaivajana. Välillä on tietenkin käytävä Morttia kiusaamassa sen kivipuuhien keskellä. Kuopion näyttelyyn olemme Mortin kanssa menossa ainakin, ja eiköhän sitä kaikkiin kolmeen osallistuta.

21. 4.06 Pitkä päivitysväli takana, ja uutisia on... Monan kanssa vietettiin pääsiäisen alusviikko etelä- Suomessa vauva-puuhissa - Monalla siis alkoi juoksu 1. huhtikuuta. Yrityksiä Vagnerin kanssa oli enemmän kuin tarpeeksi, mutta kertaakaan eivät jääneet nalkkiin. Muutenkin on aika epävarmaa, onnistuiko yksikään yritys "kunnolla", eli nyt on luvassa Monan tarkkailua, ja ultra varmuuden vuoksi reilun neljän viikon päästä. Jos ei nyt tärpännyt, niin syksyllä on mietittävä uudet suunnitelmat. Kovasti kuitenkin nyt toivon, että tiineenä Mona olisi...Mortti puolestaan oli Muuruvedellä kotimiehenä tämän ajan. Hyvin ukkelilla siellä oli mennyt: oli toiminut keittiössä virallisena (ja vähän epävirallisenakin...) ruoanmaistajana sekä pihalla oli kanneltu kiviä taas niin urakalla...! :) Ja Max puolestaan sai taas muutaman harmaan karvan naamaan lisää...Muita suunnitelmia nyt keväälle ei ole, näyttelyissä olisi Mortin kanssa tarkoitus kesällä taas käväistä, ja Monan kanssa katsellaan, että pyöristyykö masu.        

5.2.06 Joululoma oli ja meni, kuten Messarin näyttelykin. Mortin velipuoli Mimo oli molempina päivinä avoimessa luokassa kisaamassa, ja hienosti meni: lauantaina laatuarvostelu ERI ja sunnuntaina myös ERI ja AVK3. Hieno tulos, sillä molempina päivinä olivat kisakumppanitkin upeita! Myös Monan tulevan pentueen isä oli lauantaina avoimessa luokassa, tuloksena laatuarvostelu ERI. Eli hienosti meni viikonloppu! Mona tullaan siis astuttamaan uroksella Vagner van Ons Eiland nyt seuraavista juoksuista. Juoksuja odotellaan maalis-huhtikuun paikkeille, eli odottelua nyt sitten vaan... Viime viikolla kuului surullisia uutisia Tervakoskelta: vanha herra Roope oli nukkunut ikiuneen reilun 14 vuoden iässä. Roope oli ihanan upea Persoona, joka vielä viime kesänä pyörähti veteraaniluokassakin. Mutta, nyt on Roopella hyvä olla vehreämmillä vahtimailla. Ja Roopen "henki" kulkee eteenpäin sen monissa lapsissa ja lapsenlapsissa. Surulliset uutiset jatkuvat... Perjantaina oli päästetty viimeiselle matkalleen ihanan lempeä lenkki-ja seurakaveri Osku. Oskulla ikää oli jo kunnioitettavat 11 vuotta. Osku oli myös oma Persoonansa, joka ei turhista hötkyillyt, ja joka jaksoi lempeän kärsivällisesti mm. Mortin pomppuloikat ja joka paikkaan tunkevan kuonon. Mutta, nyt on Oskullakin hyvä olla siellä, missä ruoho on aina vihreää.   

26.11.05 Tentti-ja tiukka-aikataulu-putki takana... Nyt hieman helpottaa opiskeluissa, kun on uusi rytmi omaksuttu... Monan ja Mortin kanssa ollaan luolilla myöskin käyty, Monakin pääsi juoksun loputtua kettua taas haukkumaan. Mortin kanssa testasin sen tyhjän luolaston- toimintaa: iloisesti haukkua louskuttaen herra luolastossa meni... Jossain vaiheessa sitten tajusi, että eihän täällä kettua olekaan, mutta silti piti varmuuden vuoksi haukkua luukulle... Että tuota tyhjän luolan tarkastusta nyt pitää myös harjoitella, ja toivoa kovasti, että kun nuoruuden uho hieman hälvenee ja kokemusta tulee lisää, niin jospa siellä luolastossa ILMAN kettua voisi haukkumatta olla... Mutta sitten ketun kanssa meni Mortilla hienosti, vähän loppua kohden väsyi, mutta muuten toiminta oli hienoa. Eli kuntoa kohotellaan, ja harjoituksia jatketaan. :) Jyväskylän näyttelyssäkin Mortin kanssa olimme, ja tuloksena hieno EH! Mortin kirjallinen arvostelu löytyy Mortin omista tiedoista. Ylipäätään kehässä oli todella laadukkaita, ja tasaisia russeleita, että tulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen! Myös sekin oli siis  hieno huomata, että laadullisesti russeli-kehä on todellakin parantunut, eli nyt niitä kasvatustyön tuloksia näkyy! :) Päivä oli pitkä, sillä jäimme myös seuraamaan+ avustamaan russeleiden rotuunotossa, jossa pääsi uusia russeleita rekisteriin. Silmä- ja polvitarkastuksissa kävimme myös: tuloksena Monalla edelleen terveet silmät, ja Mortilla myös puhtaat polvet (0/0) ja terveet silmät! Huh  helpotusta! Nyt voi hengittää taas vähän aikaa vapaammin! Tarkastus oli Mortille ensimmäinen ja Monalle kontrolli silmien osalta.   Nyt onkin Mortin kanssa pientä taukoa näyttelykehien suhteen, ensi keväänä olisi tarkoitus jossain pyörähtää... Tulevina "tapahtumina" on joulukuussa Messukeskuksen näyttelyt, jonne siis olisi tarkoitus mennä kehän laidalle kannustamaan. Mona ja Morttikin lähtevät Etelään mukaan, mutta ainoastaan matkaillen- kumpaankaan näyttelyyn ei siis olla kehiin menossa. Sieltä olisi sitten tarkoitus lähteä joulun viettoon Muuruvedelle. Saapas nähdä, pääsevätkö koiruudet tänä jouluna jäälle riehumaan... Toivottavasti! :) 

12.10.05 Sunnuntaina käytiin porukalla taas keinoluolilla, ja minulla oli Mortti matkassa. Mortin kanssa oli tarkoitus tutustua luolastoon, ja katsoa, että miten se ahdinko oikein sujuu. Ja hienostihan kaikki meni! Ahdinko ei tuottanut mitään ongelmaa, ja kun ukkeli huomasi, että kettu on siellä luukun toisella puolella, niin into vaan lisääntyi! :) Mortti jäljitti ketun hienosti pesälle, ja jaksoi haukkua ihan kiitettävän aikaa. Myöskään kontakti kettuun ei Morttia säikäyttänyt: pienen perääntymisen jälkeen uudestaan luukun ääreen kettua haukkumaan, entistä innokkaammin. Että nyt vaan jatketaan harjoituksia, ja pidennetään haukku-aikaa luolastossa. Kovasti sai ukkeli kehuja luolan pitäjiltä, ja olen minä itsekin kovin ylpeä ukkelista!:) Mona puolestaan joutui tällä kertaa jäämään kotiin, sillä rouvalla alkoivat syysjuoksut tasan lokakuun 1. päivänä.  Ensi viikolla on sitten luvassa kauan odotettu syysloma, ja suuntaamme tietenkin Muuruvedelle. Luvassa on siis pihalla riekkumista Monalle ja Mortille, ja Maxille ehkäpä muutama harmaa karva lisää, kun Mortti pääsee idolinsa luo... ;)

24.9.05 Vaihdos Muuruveden "loma-oloista" takaisin opiskeluun sujunut suht kivuttomasti... Koiratkin ovat taas sopeutuneet hyvin Kuopion arkeen. Muutaman kerran ollaan agility-kentällä käyty harjoittelemassa, ja taitoja verestämässä kesätauon jälkeen. Ja ovat opit sekä Monan että Mortin päässä pysyneet!:) Kiva oli kesätauon jälkeen hyppyjä yms. mennä! Mortilla oli myös korvatulehdus, joka eläinlääkärin tropeilla hyvin hoitui. Punkkeja edelleen saa metsästää- niitä on vieläkin täällä Kuopiossa älyttömästi! Että joka ilta melkein saa tarkastuksen tehdä, jipii... Jyväskylän KV-näyttelyyn Morttiportin ilmoitin, kyseessä meidän tämän vuoden viimeinen koitos, ja myös vika kerta junnuissa. Mutta se siis vasta marraskuussa. Monan seuraavaa pentuetta olen myös pikkuhiljaa suunnittelemassa, uros-ehdokkaita on nyt muutama... Mutta siitäkin tietoa enemmän, kun lopullinen valinta on tehty...  Max puolestaan on nyt voinut hyvin, kipuiluja ei ole ollut, ja meno samaa maximaista touhotusta ja kohellusta...;) Että onneksi oireet lievittyivät/ hävisivät Arthroflexillä! Nyt vaan odottamaan, milloin ensi lumi tulee, Max tulee siitä ainakin olemaan iihan innoissaan!:)

31.8.05  Pitkä kesätauko takana, ja paljon kerrottavaa... Loma alkoi "mukavissa" merkeissä, kun samana iltana, jolloin saavuttiin kotopuoleen, piti soittaa päivystävälle eläinlääkärille Maxin takia. Max ei pystynyt etuosalleen varaamaan kunnolla, vinkui vaan ja oli surkeana. Loppuillasta ei päässyt/suostunut ylös nousemaan. Itku kurkussa siis päivystykseen soittamaan, jo pahimpaan varautuen... Eläinlääkäri tutki Maxin sitten kunnolla, ja oireiden ja Maxin olemuksen perusteella diagnoosi oli nivelrikko etuosassa. Maxille kipulääke- kuuri päälle ja meille ihmisille neuvoja ja vinkkejä  koiran oireiden hoitoon. Haluankin kiittää eläinlääkäri Taru Hirvosta erinomaisesta hoidosta (tilanne kun oli mikä oli) ja hyvistä vinkeistä ja tiedoista, miten jatkossa edetään. Suurensuuri kiitos!!!:)  Nyt Max saa sitten Arthroflexiä kuurimaisesti, kuten myöskin hainrustovihersimpukka- kapseleita ja inkivääriä, ja Rimadylit ovat varalla. Rasittavat metsälenkit on jätetty vähemmälle, kuten myöskin kaikki muu etuosaa rasittava toiminta (hypyt jne.). Vedessä kahlailtiin ahkeraan ja kevyillä lenkeillä kasvatettiin lihaskuntoa. Maximus onkin voinut nyt paremmin, kuin esim. muutama kuukausi sitten! Selvästi on piristynyt ja leikitkin maistuvat taas!:) Monan ja Mortin osalta lomailu meni vedessä möyriessä, pihalla riekkuessa ja muutama jälki haisteltiin metsässä. Viimeisimpänä ex-tempore-jälki viime viikonloppuna, jolloin tavallisella metsälenkillä nappasivat tuoreen hirvenjäljen, ja sitä sitten seurattiin 45 min... Olihan taas menoa... :) Näyttelyissä käytiin Kuopiossa molempien kanssa ja Mortin kanssa Hämeenlinnassa. Kuopion näyttely oli Mortin käytöksen osalta ihan päin mäntyä, ukkeli kävi niiiiin kierroksilla, että sähelsi ja touhotti vaan...No, se näkyy näyttelyarvostelussakin... Harjoitusta, harjoitusta... Monan osalta meni siinä mielessä mukavasti, että kun Laura sen suostui esittämään, niin Mona kehässä meni ihan eri lailla kuin  minun kanssani- paljon pirteämmin. Monan arvostelu sitten ei kovin päätä huimaava ole, ja ihan samaa mieltä tuomarin kanssa en kyllä kaikesta ole. No, tämä taisi nyt olla Monan viimeinen kehässä pyörähtely, likka saa nyt keskittyä ihan rauhassa "arkisiin" hommiin.  Hämeenlinnaan matkattiin Mortin kanssa Lauran, Samin ja Mimosan sekä Supin seurana. Näyttelyssä Mortin käyttäytyminen oli ihan eri luokkaa kuin Kuopiossa- parempaa siis! Liekö syynä tunnin lenkki aamulla ja edellisen päivän automatka... Noh, hienosti siellä kuitenkin meni, vaikka T "vaan" tuli. Mortissa oli tuomarin mielestä liikaa väriä, ja koska eturaajat eivät ihan tikkusuorat ole, ja karvakin juuri silloin vaihtui, niin siitä T. Päivästä jäi kuitenkin upea fiilis, sillä Mimo ja Immu ns. räjäyttivät potin: Mimo oli PU1 ja lopulta ROP!!!!! Saavutus oli todella upea, sillä kilpakumppaneina oli todellakin erinomaisia russeleita, ja tuomari kuuluu rotuunottaviin tuomareihin ja on aidosti rodusta ja russeleista kiinnostunut. Ja Mimo oli kovasti miellyttänyt kyseistä tuomaria. Että upea päätös muutenkin upealle päivälle! Onnea vielä tätäkin kautta Immulle ja Mimolle!!!:) Muuten loma vierähtikin kotopuolessa ollessa, kesäkin oli juuri niinkuin pitikin. Saksasta tuli tätini perheineen vierailulle (emme olleetkaan 8 vuoteen nähneet), ja menoa siis riitti. Koirat olivat ihan innoissaan vieraista, nämä kun jaksoivat retuuttaa leluja ja rapsuttaa- Max varsinkin oli ihan onnessaan, kun serkkutytöt aina vain jaksoivat rapsuttaa. :) Nyt onkin taas paluu arkeen opiskelujen pariin. Luolaharkkoihinkin pian taas toivottavasti päästään. :)    

7.7.05 Tänään lähdetään Muuruvedelle lomalle ihan pitemmäksi aikaa, ja luvassa on tietenkin uintia yms kivaa. Tulevia tapahtumia on Kuopion näyttely 24. heinäkuuta, jonne sekä Mortti että Mona on ilmotettu. Mona "pääsee" kehään taas kahden vuoden tauon jälkeen, saa nähdä, mitä Muu siitä sanoo... (Monahan ei juuri kehässä pyörähtelystä pidä...) Mortti menee taas kokemusta hakemaan...:) Päivitystauko on siis luvassa, tuloksia tulee koirien omille sivuille, kun taas Kuopiossa ollaan. Nyt lomalle! :)

20.6.05 Torstai-iltana  ja perjantaina Maximus säikäytti pahemman kerran, kun oli niin surkeana ja vinkui eikä halunnut liikkua mihinkään. Aiemmin torstaina oltiin oltu pitkällä lenkillä, ja ajattelin että josko kyseessä olisi lihasspasmi. Mutta kun perjantainakaan ei parempaan suuntaan koiran olo kääntynyt, ja kun ei pissaamaan suostunut, niin itku silmässä eläinlääkärille soittamaan...       Eläinlääkärille sitten lähdettiin. Siellä Max piti sitten loppujen lopuksi rauhoittaa tutkimuksen ajaksi, kun oli kuin takapuoleen ammuttu karhu (kirjaimellisesti) eikä antanut kunnolla takapäähän koskea. Noh, diagnoosi oli sitten tulehtunut toinen anaalirauhanen (lämpöäkin oli vähän), ja antibiootti-kuuri päälle. Kotopuoleen takaisin tokkuraisen koiran kanssa. Onneksi Maxin olo tuntui siitä sitten helpottuvan ja sunnuntaina oli jo ihan oma itsensä! Huh helpotusta...Mutta pahemman kerran herra säikäytti, varsinkin kun ikää on jo 7 vuotta...Mutta nyt taas onneksi on Maximus oma tohelo itsensä! :)  

6.6.05 Viikonloppuna Muuruvedellä oli oikein "äksöniä" ohjelmassa. Laura lainasi omaa Ikea-putkeaan, ja hyppy- harkkoja oli sitten luvassa putken ja upeiden, itse risukeppikasasta valittujen keppien kera! ;) Perjantai-iltana vedin vielä Monalle ja Mortille verijäljet metsään, ja olin samalla hyttysten ruokana... (Mitäpä sitä muutakaan perjantai-iltana, kesällä tekisi...) Lauantaina sitten metsään (taas hyttysillä hyvät apajat), ja jälkeä haistelemaan! Mona aloitti ensin vähän pidemmällä ja vaikeammalla jäljellä, ja hienosti meni! Mona tutulla, omalla tarkalla tavallaan tuhisteli jäljen läpi, välillä ilmastakin hajua otti. Hyvä tyttö! Noh, Mortille oli sitten vähän helpompaan maastoon ja vähän lyhyempi jälki vedetty. Ja, kun Mona meni jäljen tarkasti ja kaiken haistellen, niin Mortti sitten meni omalla tyylillään...Eli hirveä ryminä ja tohina ja vauhti... Kyllä se sen jäljen läpi meni, mutta "maltti on valttia"- sanontaa hoetaan nyt Mortille... Että vähemmälläkin kiireellä homma hoituu... :) Mutta, kaiken kaikkiaan olen molempiin enemmän kuin tyytyväinen,  hienosti menivät jäljet, puhumattakaan omista agility-treeneistä! Lisäksi oli juuri ihanan kesäinen sää sekä perjantaina että lauantaina, että ulkona oltiin ja kunnolla! Ensi viikonlopulle taas hieno, kesäsää-varaus! Mortin ensimmäinen näyttely ohi- ja hienosti meni! Tuloksena H ja hieno kirjallinen arvostelu ( tulee aikanaan Mortin sivuille). Ilma oli "hieman" tuulinen, mutta aurinko onneksi lämmitti sopivasti. Tavattiin mm. Justus- isoveli, ja muitakin tuttuja. Ja kivaa oli! Mortin näyttely-debyytti Leppävirralla 28.5. lähestyy...

23.5. 2005 kotisivut vihdoin ja viimein avattu! Mortilla alkoi toukokuun alussa agilityn alkeiskurssi, ja hienosti on harkoissa mennyt! Myös Monalla jatkuivat agility-harjoitukset, ja kyllä se "rouva" esteet muisti hyvin tauon jälkeen.

9.–10.4. 2005 kasvattajan jatkokurssilla Kuopiossa. Taas tuli paljon mielenkiintoista uutta tietoa ja uusia kasvattaja-tuttuja!

5.3.2005 Monan kanssa silmätarkastuksessa: Terveet silmät!! JHelmikuussa käytiin sekalaisella porukalla keinoluolilla (mukana Mona ja Mortti, Olli- borderi ja Aatu- mäyris). Ja haukkua riitti! Ihmisillä vaan meinasi vilu tulla välillä…

19.2.2005 Kasvattaja-päivät Espoossa. Oli todella mielenkiintoinen päivä, ja tuli paljon lisää tietoa ja uusia tuttavuuksia! Illalla olikin sitten ihan rättipoikki… Mortti (1. kertaa) ja Mona olivat mukana viikonloppuna tutustumassa Onni- ”serkkuun” Korsossa.

Tammikuun alkupuolella tuli ikäviä uutisia Mortin isästä: Lallilla todettu kaihi. Voimia ja jaksamisia ”isukille” ja kotiporukoille!