Kuulumisia 2007

17.12.07: Vuosi rupeaa pikkuhiljaa olemaan pulkassa, paljon on jälleen ehtinyt tapahtua. Lempi liittyi "joukkoomme" kesällä, omien koiruuksien kanssa kaikenlaista aktiviteettia harrastettu, ja samalla itse opiskelujen ja töiden parissa uurastettu. Nyt onkin ihanaa "rauhoittua" kotopuolessa, jättää työt & opiskelut hetkeksi syrjään, ja keskittyä jouluun ja vain olemaan. Ensi vuoden puolella taas aktivoidutaan, mm. Lempin kanssa suuntaamme Kajaanin kv- näyttelyyn pentuluokan merkeissä loppiaisena. Siitä kuulumisia sitten ensi vuoden puolella!  

18.11.07: Pikku Piraaatti (W. Jack Sparrow) Oulussa 1v!! Onnea kovasti!!!

17.11.07: Mortin kanssa Jyväskylän kv:ssa, H saatiin. Arvostelu löytyy aikanaan Mortin omalta sivulta.

               Kuva Jere Keskiaho

11.11.07: Oma pikku-puupää Nuppu 1v.!! Onneaonnea!!  Sitä järjen kasvua edelleen odotellaan... ;D

27.10.07: Mortti jalostustarkastuksessa Kuopiossa. Ukkelin tarkastus löytyy Mortin omalta sivulta. Onpahan ukkeli nyt tarkastettu sitten "kunnolla", vaikka Mortin jalostuskäyttö on edelleen kysymysmerkki & ei- todellakaan- ajankohtaista. Samalla tarkastettiin Monan ja Mortin silmät -ja puhtaat olivat! Monalta löytyi tosin pienenpieni samentuma, mutta eläinlääkärin mukaan se ei ole kaihia, vaan mahdollisesti vamman seurauksena syntynyt.

Lokakuun 1.viikolla kävimme Karoliinan (kennel Jack Lee) kanssa Oulun kv-näyttelyssä, ja samalla treffasimme ei-enää-kovin-Pienen Piraatin ja Annan&Heikin kanssa. Kuvia tuli Tokasta otettua kasapäin, niitä löytyy herrran omalta sivulta 2.pentueen alta. Todella hieno koiruus Tokasta onkin kehittynyt: se on saanut rakenteeseensa vahvuutta & tasapainoisuutta isältään Jerryltä olematta kuitenkaan liian raskaan oloinen. Ja luonne tuntuu olevan täysi kymppi! Harmittavasti yläpurenta jäi Tokalle, mutta se ei onneksi poitsun menoa haittaa! :)

10.9.07: Ja taas päivitettävää... Kesä tuli ja meni, töitä tehden ja viikonloppuisin kotopuolessa rentoutuen. Lempi (Riikolan Ihana Irmeli) liittyi "joukkoomme", tosin hoviaan Lempi pitää Ullan ja Tonin sekä Sisu-russelin luona. :)                                                                                                Kesäkuvia löytyy Galleriasta, puuhaa koiruuksilla riitti! Maximusikin näytti viime viikonloppuna, että vanhassa herrassa virtaa riitää vielä: Kuljin sen kanssa isolla pellolla, Max vapaana siis. Yllättäen n. 5m: n päästä ponkaisi jänis liikkeelle, ja Max tietenkin perään... Yllättävän vikkelästi ja ketterästi Max siis halutessaan liikkuu, jänistä ajoi pellon reunaan saakka. Iso oja onneksi vauhdin pysäytti, ja herra palasi innoissaan takaisin. Taisivat kesähelteet huijata, kyllä Max näköjään vauhtiin pääsee, kun niin haluaa...;) Seuraavana päivänä onneksi ei jäykkyyttäkään Maxissa ollut, eli retkestä ei ikäviä muistoja jäänyt. Rauhallisesti Maxin kanssa kuitenkin edetään, kylmät kelit kun ovat tulossa.                                                                      Nupun 1.juoksu alkoi elokuun lopulla, eli niin tuli Nuppiksesta aikuinen... Tosin järkeä tyttö saisi vielä lisää saada... :) Nupun kanssa olisi tarkoitus keinoluolille suunnata, kunhan juoksu on ohi. Agilityynkin Nuppu on muutaman hypyn, puomin ja putken kautta jo tutustunut, ja intoa löytyy! Erityisesti (sattuneesta syystä ;) ) putki on Nupulle oikea lemppari-juttu! Eli, silläkin saralla harkat jatkunevat, kunhan vaan meikäläinen saisi itsään niskasta kiinni...

SporttiMortti täytti kesäkuussa 3 vuotta! Onnea pienelle puupäälle!!! Ikä ei menoa ole kuitenkaan mitenkään muuttanut, samaa kohellusta äijä edelleen harrastaa...:) Keinoluolalla kävimme Mortin kanssa elokuussa, katsomassa, mihin suuntaan ukkelin meno on menossa. Keväällähän Mortti otti harjoituksissa ensimmäisen kerran kontaktia kettuun "kunnolla" ja siitä jäi varovaisuus menoon. Noh, nyt meno oli jo huomattavasti parempaa, luukut pidettiin kuitenkin kiinni Mortin ja ketun välillä, ettei takapakkia taas tule. Olen kyllä todella tyytyväinen Mortin työskentelyyn nyt, muutama harjoituskerta ja itsetunnon kohotusta äijälle, niin jospa NYT kokeisiin pääsisimme! Keinoluolan pitäjätkin kehuivat Morttia, oli kuulemaa oikeaan suuntaan menossa toiminta sillä nyt. Erityisesti myös kehut Mortin koosta ja rakenteesta luolatyöskentelyä ajatellen lämmittivät sydäntäni suuresti kasvattajan näkökulmastakin! :)

Ja, Monakin täytti vuosia elokuun lopulla! Vuosia rouvalle tuli 6 täyteen, mikä ei menossa kyllä mitenkään näy... Viime viikonloppuna Mona mm. ajoi vieraan koiran pihalta, kovasti haukkuen, niskakarvat pystyssä... Nupun juoksu oli ilmeisesti koiran pihallemme houkutellut, ja Nupusta koira olikin kovasti kiinnostunut. Mona siis Nuppua ja pihaa puolustamaan, ja vieras koira luikki aika nopeasti häntä koipien välistä pensasaidan läpi... En olekaan Monaa noin hurjana vähään aikaan nähnyt...:)

24.5.07: Pitkä päivitysväli takana tenttien yms vuoksi... Mortin luolakoe siirtyi ensi syksyn puolelle vähäisen treenauksen vuoksi -ukkeli tarvitsee vielä vähän rohkaisua ja varmuutta kokeen alle. Nupunkin kanssa olisi tarkoitus pikkuhiljaa lähteä kettuun tutustumaan: aluksi ihan vaan kettua haistelemaan ja katsomaan mitä tyttönen repolaisesta sanoo, sekä kurkistamaan putkistoon ja vaikka ahdingosta sujahtamaan.                                                                  Verijäljellä olimme myös helatorstaina russeliporukalla. Nuppu meni ekaa kertaa jäljen Monan kanssa yhdessä, ja hienosti jäljestys sujui! Mona meni omaan tuttuun rauhalliseen, to-del-la tarkkaan tapaansa jäljen, ja Nuppu tuli myöskin tarkkaan jälkeä haistellen perässä. Mortti puolestaan meni omaan, noh, Morttimaiseen tapaansa oman jälkensä: hurrrjjalla tohinalla ja vauhdilla, ja nopeaan... Risut vaan lentelivät kun Mortti tohotti eteenpäin... :) Onkin ollut jännä huomata, miten erilaiset tavat näillä koiruuksilla on mennä jälkiä: Mona äärimmäisen tarkasti, kaiken mahdollisen jäljestä haistellen, ja Mortti kauhealla vauhdilla, enemmän ilmavainua käyttäen. Nuppu näyttäisi menevän maavainulla, mutta ei niin tarkkaan kuin Mona. Saaliina jäljen päässä oli sitten Aatu-dreeverin viime syksynä ajama jänis, joka oli kyllä kaikkien kolmen mielestä jännä ja huippu! Tästä onkin nyt hyvä jatkaa, kunhan vaan itseään saisi niskasta kiinni jälkiä vetämään...                                                                                                 Piraatin kuulumisia & uusia kuvia saimme myös Oulusta -6kk tuli 18.5 Tokalle täyteen, siitä onneaa!! Hienoksi russeli-herraksi näyttäisi Toka kasvavan! Korkeutta on nyt puoli -vuotiaana n.24 cm, eli mitään aivan hurjan isoa ei ukkelista näyttäisi onneksi tulevan. Väritys on edelleen ihanan tumman suklaanruskea valkealla pohjalla, ja karkeita hapsuja on alkanut myös ilmaantumaan -puolikarkeako herrasta tuleekin? Aika näyttää... :) Harmittavasti yläpurenta näyttää Tokalle jäävän, mutta se ei onneksi herran menoa haittaa. Harrastus-puolelle Anna kuulemma Tokan kanssa meinaa suunnata, ja mielenkiinnolla jäämme kuulumisia siltä saralta odottamaan! ;) Kuvia Piraatista löytyy Monan 2. pentueen alta.                                             Nupullekin (½ vuotta täyteen 11.5 -onnea Nuppikselle!!) näyttäisi yläpurenta nyt harmittavasti jäävän, mutta se ei onneksi tyttösenkään menoa näytä mitenkään hidastavan tai haittaavan. Nupunkin kanssa olisi tarkoitus harraste-puolelle suunnata, kunhan emäntä vaan saisi itseään niskasta kiinni... ;)

Vielä yksi todella tärkeä uutinen: 17.4.2007 täytti vanha herramme Maximus upeat hienot  ja kunnioitettavat  9 vuotta!!! Onnea ja haleja ihanalle Maxille!!!

Maximus pirtsakkana 20.5.2007 -9vuotta ja 1kk! 

21.3.07:Rautavaaran ryhmänäyttelyssä olimme lauantaina Mortin kanssa. Hienosti ukkeli käyttäytyi kehässä, vaikka etukäteen hieman sitä jännäsinkin -nyt kun ei olla vähään aikaan "missään" oikein oltu. Arvosanana tuli "T" -ei ihan sitä lähdetty hakemaan, mutta tuomari oli tiukalla päällä. Kirjallinen arvostelu on kuitenkin hyvä, ja se löytyy Mortin omalta sivulta.      Mortin kanssa olemme nyt myös käyneet keinoluolilla hieman harjoitusta hakemassa koetta varten -Motti kun on ilmoitettu kokeeseen Karttulaan huhtikuussa... Noh, saa nähdä, päästäänkö kokeeseen asti, sillä ukko tarvitsisi vielä hiukkasen enemmän itsevarmuutta ja uskallusta, mutta ennen koetta olisi tarkoitus päästä vielä kerran pari treenaamaan, että jospa se siitä...                                                                                                                                      Nupulta poistettiin maanantaina alakulmurit, sillä ne painoivat sen verran ikävästi kitalakeen. Tytöllä on tällä hetkellä siis yläpurenta, ja näyttäisi myös sille, että sellaiseksi purenta myös jää. Harmi homma, sillä hiljaa mielessäni olin Nupusta kaavaillut jatkoa kasvatukseen, Monalle kun pentuja ei enää tule, mutta eihän sitä etukäteen voi tietää mitä tapahtuu, ja tilanne on vaan hyväksyttävä -elämä jatkuu. :)  Noh, Nupun tilannetta seuraillaan, hampaat kun ovat vielä vaihtumatta. Onneksi Nuppu on kuitenkin muuten kunnossa ja terve, todella reipas ja säpäkkä tyttö, joka pistää liikettä sekä Monaan että Morttiin! Tarkoitus olisikin Nuppiksen kanssa keskittyä sitten harrastuspuolelle.  :)                                                                   Hiihtoloman olimme Muuruvedellä, ja siellä koirat saivat olla iihan vapaana. Pihalla oli tietenkin kunnon lumenkaivamis- operaatiot, joista löytyy kuvia galleriasta (myös muita hiihtolma-kuvia). Ainoa ikävä asia lomalla oli, kun Maximus sai pitkän tauon jälkeen jälleen kohtauksen. Kohtaus oli pahin tähän mennessä (oli pitkäkestoisempi, ja Max laski myös kunnolla alleen), ja toipuminen vei myös Maxilta pidemmän aikaa. Nyt toivommekin, että tämä olisi vaan yksittäinen kohtaus, eikä uusia tulisi...kopkopkop! Edellisestä kohtauksesta kun oli ehtinyt kulua jo reilu 2 vuotta, niin sitä jo ehti toivoa, että kohtauksista olisi päästy... Onneksi nivelrikko on kuitenkin Maxilla pysynyt kurissa, eikä liikkumista ole mikään haitannut, joten Max on hyvin lenkeillä jaksanut olla mukana.  

22.2.07: Päivityksiä, päivityksiä pitkästä aikaa. Uudet sivut valmistuivat, ja uuteen osoitteeseen- iso kiitos siitä Karoliinalle ja Markukselle!! Koirien kanssa on vihdoin päästy talvi- elämään, tulihan se talvi viimeinkin. Mortti ja Max erityisesti nauttivat lumessa pyörimisessä, ja Monakin viipottaa taas jänisten jälkien perässä. Nuppukin on huomannut, että talvi ei ole vain ja ainoastaan kylmää, vaan että lunta voi syödä, sitä voi kaivaa ja lumipallojen perään on kiva pomppia! Lisäksi jäällä -erityisesti Muuruvedellä ollessa- kaikki 4 rallittavat ja riehuvat oikein sydämensä kyllyydestä, jopa "vanha" herra Maxkin leikkii kuin pentu! :)                                                                                                                                       Tulevia tapahtumia kevättalvelle ovat Rautavaaran ryhmis, jonne Mortin kanssa olisi tarkoitus osallistua, ja lisäksi mahdollisesti olisi myös luolakokeeseen Mortin kanssa tarkoitus suunnata. Sitä ennen täytyisi vaan käydä kerran vielä luolaharkoissa... Katsotaan...

18.1.07: Niin lähti Piraatti uuteen kotiin Ouluun viikko sitten. Haikea oli ukkelista luopua, mutta yhteydenpito on ahkeraa ollut Oulun suuntaan, ja hienosti on poitsu kotiutunut. Yläpurenta ukkelilla tällä hetkellä on, mutta toivon kovasti, että tilanne korjaantuisi! Mona ja Mortti ovat Nupun hienosti "mukaan" ottaneet, Mona leikkii ja riehuu tytön kanssa, ja yhdessä nukkuvatkin. Mortti vielä vähän "katselee" tilannetta, mutta eiköhän ajan kuluessa Morttikin tytöstä innostu.

9.1.07: Hyvää uutta vuotta! Uusi vuosi on meille uuden tulokkaan tuonut- Nupun siis. Hienommin tyttö kulkee nimellä Achantus Daily Star, tyttö tuli siis Tammisaaresta Vonnelta meille 3. kaveriksi. Tähän mennessä Nuppis on valloittanut kaikki, ja on oikein kaunis ja reipas pentu, joka näköjään keksii ja vaikka mitä... Monan pennunkin opetti roskakoria tonkimaan... ;) Vonnelle ISO kiitos ihanasta tytöstä!!