Kuulumisia 200815.11.08: Lempin ja Nupun kanssa silmä- ja polvitarkastuksissa, ja tuloksena molemmilla puhtaat silmät ja terveet polvet. Huh helpotusta! Lempin selkä kuvattiin myös alkusyksystä, ja tuloksena terve selkä. Nyt sitten Lempin juoksuja odottelemaan, niiden pitäisi ajottua tammi- helmikuun vaihteeseen. Ja tuolloin olisi sitten tarkoitus astuttaa Lempi Rodilla. Jäämme siis odottelemaan juoksuja...

1.11.08: Kaapon kanssa Kajaanin pentunäyttelyssä, ja ensiesiintyminen kehässä meni hienosti: tuloksena KP, ROP- PENTU ja hieno arvostelu. Kuvassa Kaapo Karoliinan kanssa kehässä.

13. ja 20.9.08:
Mortti luolakokeissa, tuloksena D- aste molemmilla kerroilla sekä hyväksytty luonnonluolan tarkastus (LUO1). Mortin kanssa pidämme nyt kokeista taukoa talven yli, ja keväällä jatkamme taasen koerintamalla. 

8.8.08:
Kesä lähenee loppuaan pikkuhiljaa. Vaikka kovin kesäisiä kelejä ei ole pidellyt, niin positiivistakin asiassa on -vanha herra Maximuksen jaksaminen on ollut parempaa, kun helteitä ei ole ollut. Viime päivinä vointi on Maxilla ollut kuitenkin hieman kehnompaa, yksi päivä meni vaan oksennellessa... Nyt olo Maxilla on kuitenkin himpun verran parempi, ruoka maistuu taas, joten toivonkin, että kyseessä oli vain joku mahapöpö... Mutta päivä ja viikko kerrallaan mennään nyt, ja katsotaan, kuinka Max jaksaa.      
                                                Sawo Show'ssa olimme Lempin kanssa kaikkina päivinä, ja hienosti tyttö pärjäsi: Pe EH tiukalta tuomarilta hyvällä arvostelulla, la ja su H. Tyytyväinen olen Lempin tuloksiin, sillä ns. "helppoja" tuomareita ei arvostelemassa ollut, ja taso oli kehissä korkea. Mortti puolestaan kävi riekkumassa la kehässä, tuloksena H. Ukkelin käytös oli puolestaan niin ala-arvoista, että taidamme nyt keskittyä kokeisiin, ja jättää näyttelykehät muille... ;)                                                                                                                 

Nupun malli-kuvat saapuivat vihdoin postissa, ja lisäksi Nuppis sai ihan oman talvitakin palkaksi kuvauksista ja sovituksista. Nuppu oli talvella nimittäin sovitusmalli- apuna uudelle Best Friend- mallistolle, joka tulee kauppoihin nyt syksyllä. Ai että Nuppu tykkäsi olla sovitusmallina ja sitten vielä kuvattavana! Häntä vaan heilui, ja tyttö oli ihan innoissaan kun kaikki vaan kehuivat ja kehuivat! Oikea synnynnäinen esiintyjä Nuppis! :) Eli PiiPiin voi sitten bongata ainakin uuden BestFriend- takin kokoa XS pakkauksen kannesta! :) Ja mahdollisesti muistakin malliston kuvista...
Lisäksi Lempin 2.juoksut alkoivat 4.8. Edellisistä olikin tasan 6kk, joten jos väli nyt vaan pysyy samana, niin alkutalvesta olisi sitten astutukset edessä... Silmä- ja polvitarkastuksissa Lempi käy nyt alkusyksystä, samoin selkäkuvauksessa. Alla pari Toton ottamaa kuvaa Lempistä ja Mortista lauantailta.

20.7.08: Lempin kanssa olimme heinäkuun 1. lauantaina Mikkelin KV:ssa, ja varsin vaaleanpuna- sävytteisen päivän saldona oli Lempille ERI ja 4. sijoitus junnu- narttujen luokassa. Arvostelu löytyy Lempin omilta sivuilta. Eli äärimmäisen tyytyväisiä olemme päivän saldoon! Lempi on myös kettua käynyt katsomassa, ja vaikka mitään "suurta" reaktiota repolaista kohtaan ei vielä ilmaantunut, niin kiinnostusta kyllä oli. Eli jätetään asia hautumaan, ja palataan myöhemmin sitten uudestaan ketun pariin. Mortti puolestaan on nyt ilmoitettu toisiinkin lut-kokeisiin, jotka ovat 13.9. tässä ihan naapurissa. Nyt vaan sormet ja varpaat ristissä, että kokeissa olisi sama meno kuin treeneissä...

18.6.08: Kesä tulee pikkuhiljaa, ja koirienkin kanssa on kesäaktiviteetit kuten vedessä läträäminen ja uiminen otettu ohjelmistoon. Mortti on lisäksi kunnostautunut sekä agilityn suunnalla että keinoluolaputkillakin. Toukokuussa Hukka-Putken kisoissa (jotka olivat samalla russeleiden agilityrotumestaruus- kisat) aloitti Mortti "kisauransa" lainaohjaajansa Jannen kanssa -tuloksena 1.kisoista hylsy, mutta radasta parivaljakko suoriutui oikein mallikkaasti. Tästäpä sitä onkin nyt hyvä jatkaa! Keinoputkilla puolestaan ollaan Mortin kanssa edetty nyt niin hyvin, että syyskuun kokeisiin Ristiinaan Mortti on ilmoitettu. Enää tarvitsee viilata tyhjää putkea, riistakokeesta Mortti suoriutuu jo hienosti.                                                                     Uusi tulokaskin liittyi joukkkoon pari päivää sitten, nimittäin Piikkiöstä kotiutui Kuopioon pieni komistus Boldandbrainy Gil- Galad, tuttujen kesken Kaapo taikka Kapu. Kaapo asustaa sijoitettuna Hilma- russelin sekä Minnan ja Henrin luona, ja on kotiutunut hienosti pitkän matkan jälkeen. Jo nyt pieni komistus tuntuu olevan varsin määrätietoinen, ja innolla odotammekin mitä pienestä hurmurista kehkeytyy!

24.4.08: Huh, pitkä päivitysväli taasen takana! Kummempaa ei tosin ole sattunutkaan... Kevät tulee ja päästään taas nauttimaan lämmöstä, auringosta...                                                   Lempin 1. juoksu oli helmikuussa, nyt sitten jännätään, minne 2. juoksu ajoittuu. Tarkoitus olisi Lempi ensi keväänä/ 3.juoksusta astuttaa -riippuen toki juoksuvälistä. Urosehdokkaita on muutama, yksi ylitse muiden, mutta siitä sitten lähempänä ajankohtaa...                               Lempi pyörähti 19.4. Jyväskylän KV- näyttelyssä hienosti 1. kertaa junnu-luokassa. Tuloksena oli H ihan ok kirjallisen arvostelun kera. Arvostelu löytyy Lempin omilta sivuilta. Seuraavaksi Lempin kanssa suunnataan Mikkelin näyttelyyn heinäkuussa. Kettua Lempi kävi myös 1.kertaa morjenstamassa: tuloksena Lempille ei todellakaan tyypillinen irokeesi -ja, ei muuta. :) Mutta, harjoitukset putkilla jatkuvat, ja eiköhän Lempikin homman hokaise ajan kanssa. Mortin kanssa on myös nyt huhtikuussa kerran putkilla käyty. Mortin työskentely on jo paljon varmempaa, ja ainoa Mutta kokeisiin lähdön suhteen onkin nyt enää tyhjässä luolassa hiljaa kulkeminen -treeniä sillä saralla siis luvassa. Tähtäimessä onkin sitten "oikeasti" kokeet ukkelin kanssa ensi syksynä.                                                                                                       Nupulla ja Monalla alkoi juoksut kuun alussa heti peräjälkeen, ja kunhan Nuppu juoksuista selviää, pääsee likkakin kettua morjenstamaan ensimmäistä kertaa.

Lisäksi, yksi tärkeä etappi/ tapahtuma tuli taasen saavutettua:


                                        

 
17.4.2008 täytti maailman ihanin Maximus täydet 10 vuotta!!!!

Onnittelut Maxille!! Ikä ei menossa onneksi juurikaan paina, meno on välillä aivan yhtä päätöntä ja vauhtia täynnä kuin vuosia sitten... :)

10.1.08:
Uusi vuosi alkoi loppiaisena Kajaanin kv- näyttelyllä, joka olikin Lempin ihka- ensimmäinen näyttely. Todella hienosti näyttely menikin, Lempi oli narttupentujen 3. (Lempin sisko Kerttu oli1.) saaden hienon arvostelun. Arvostelu löytyy Lempin omilta sivuilta. Tästä onkin hyvä jatkaa... :)
Joululoma meni kotopuolessa ollessa & rentoutuessa. Koiruudet nauttivat jälleen isosta pihasta, jäällä riekkumisesta ja herkuistakin... ;) Nupun kanssa on nyt hieman tiukempaa otetta pidetty, neiti on nimittäin aikamoinen Teinihirviö. Monan kanssa ovat kerran ottaneet kunnolla yhteen, ja muidenkin kohdalla Nuppu koittaa pönkittää omaa asemaansa. Tiukennetun kurin ja oman paikan näyttämisen jälkeen tilanne on onneksi helpottanut, mutta varovainen olen edelleen - Monaa ja Nuppua ei enää keskenään jätetä. Luonnetta Nupulla tuntuukin olevan jaettavaksi vaikka pienelle kylälle, ja mörkö- & uhmaikä samassa paketissa aiheuttaa välillä harmaita hiuksia.... Jospa tämä tästä.... ;)   Alla kuvassa Teinihirviö jäällä riekkumisen jälkeen.