Kuulumisia 2009

20.12.09: Vuosi lähenee loppuaan ja joulu on jo ihan ovella. Loppuvuosi meneekin ihan kotosalla ollessa, ja ulkoillessa. :)

Muskan kanssa kävimme reissaamassa 12.-13.12. Helsingin suunnalla, Messarissa molempina päivinä. Reissu meni varsin hyvin, la:na Musmus sai EH:n ja su:na H:n -ja arvostelut olivat ihan oikeanlaiset. Sunnuntaina arvosanaa "tiputti" mm. Muskan huono liikkuminen, väsymys alkoi jo näkymään likan jaksamisessa. Mutta, tosi hieno reissu siis kaikenkaikkiaan, erityisesti kun Muskan molemmat vanhemmat menstyivät myös varsin híenosti, ja lisäksi Muskan Pyry -veli oli su:na upeasti PU2!!! Mahtavaa!!! :D

Kaapo kävi lisäksi Turun KV:ssa marraskuun lopulla saaden hienosti EH:n. Lisäksi jäbä pääsi viettämään laatuaikaa Stina- kasvattajatädin luokse, sekä Nuppu-siskon ja Lissu-äipän "käsitteyyn"... ;) Kaapon sivuille onkin lisätty tuoreita kuvia reissulta -kiitos niistä Stinalle & Jounille!

22.11.09: Hogwarts - kakaratkin täyttivät jo 6kk -huh, kuinka isoja riiviöt jo kohta ovat! Kakaroista onkin lisätty kuvia pentueen omalle sivulle. Hyvin on kaikilla kuulemma mennyt. Hampaat ovat vaihtuneet, ja harrastukset jatkuvat. Hienoa hienoa!! :)

Muskan ja Kaapon kanssa kävimme  pyörähtämässä Jyväskylän KV:ssa -Muska ensimmäistä kertaa junnu - tyttösten kehässä. Molempien tulokset on lisätty niiden omille tulossivuille. Ihan hienosti meni, Kaapo sai ERI:n sekä sijoittui luokassaan 4. Muska puolestaan sai ihka ensimmäisestä näyttelystään EH:n kera hienon arvostelun. Tästä onkin hyvä jatkaa. :)

18.11.09: Pikku - Piraatti jo 3 vuotta!!! Onnea onnea sekä rapsutuksia Tokalle Ouluun!! Niin se aika kuluu...

30.8.09: Ensinnäkin Onnea onnea 8- vuotiaalle Monalle! Rouvalla tuli 8 vuotta täyteen, mutta menossa ei kyllä ikä paina ollenkaan! Omapäisyys on kyllä vaan vuosi vuodelta lisääntynyt, ja jääräpäisyyskin sen mukana. Tämä taitanee kuitenkin olla oman arvonsa tuntevien russeli-rouvien perusominaisuus. ;)

Hogwarts - kakrujen kuulumisia on hienosti sadellut. Jake ja kaverinsa Nemo -kissa ovat hienosti yhdistäneet voimansa kodin tavaroiden siirtelyssä & paikkojen uudistamisessa -erinomaista yhteistyötä! ;) Dobby puolestaan on käynyt tokoilemassa jo niin hienosti, että sisäistettyään Maahan -käskyn ei muita liikkeitä suostunut enää tekemään! Hieno poika, niin sitä pitää! Ja Kasi puolestaan riiviöi edelleen Oulun suunnalla... Omatoiminen porkkanamaan harvennus on erinomaisesti suoritettu, Toka - "isoveljen" häiriköinti jatkuu... Ihania kakaroita!! :)

Muutoin kotirintamalla ei erikoisempaa. Muska kävi kettua morjenstamassa kertaalleen, ja ihan vielä tyttönen ei osannut päättää, mitä ketulle pitäisi sanoa... Sen kanssa olisi tietenkin voinut leikkiä, mutta kun se haiskahti niin kummalle, ja sähisikin... Varmuuden vuoksi Muska kuitenkin näytti ketulle hurjan irokeesinsa sekä tuhahti sille asiaan kuuluvasti. Luola -hommat jätettiin nyt hautumaan ja niiden osalta palataan asiaan keväämmällä, kun Muskakin on vanhempi.

Mortti puolestaan elelee omana herranaan Muuruvedellä Maxin kaverina. Vaikka Sporttensson koittaa muutoin olla niiiin isoa ja polleaa, heiluu häntä edelleen pentumaiseen tapaan Maxille, ja isolle esikuvalle ollaan aikasta mielinkielin.

Maxin kanssa puolestaan mennään viikko ja kuukausi kerrallaan. Viime viikon ovat olleet vaihteeksi helpompia, onneksi kesähelteet eivät pahasti rasittaneet vanhaa herraa. Näkö on vanhukselta melkein kokonaan mennyt, ja kuulo on äärimmäisen valikoiva.... Pihalla ja lenkillä ei meinaa kuulla mitään, mutta keittiön herkkujen rasahdukset ym. kyllä kuullaan varsin tarkasti. Alla vielä kuva Maximuksesta elokuun alkupuolelta, ikää 11v ja 4kk. <3

26.7.09: Oulun näyttelyreissu 18.-19.7. takana, ja oli kyllä kaikinpuolin onnistunut reissu! Lauantaina Kaapo voitti hienosti oman luokkansa, ja sijoittui sitten myös 3. paras uros-mittelössä. Mutta sunnuntaina poika sitten hoiti homman ns. kotiin ollen PU1 ja VSP saaden ihka ensimmäisen sert:nsa!! Upeaa Kapu!! :) Matka oli siis kaikinpuolin haaauska, ja siitä kiittäminen  Liisaa & Heidiä sekä matkaseuraa Karoa ja Katjaa. Lisäksi vielä tätäkin kautta iso kiitos hauskasta la-illasta Annalle ja Heikille! Kasi oli kasvanut jo ihan hurjasti, ja tuntuu että likasta on aiiikamoinen riiviö kasvamassa... Muska -tädille kakara osasi kyllä hienosti alistua, Muska kun oli ehdottomasti sitä mieltä, että hänellehän ei kukaan kakara rieku.... ;) Alla kuva vielä su:n ROP- ja VSP- koiruuksista.

13.7.09: Viikonloppuna olimme Suomen jackrussellinterrierit ry:n ihka ensimmäisessä virallisessa erikoisnäyttelyssä Muskan ja Kaapon kanssa. Tuloksena Kaapo EH ja hienosti oman luokkansa 4. kera hienon arvostelun -hieno saavutus jäbältä todella tiukassa kehässä! Muska ei pikkupennuissa sijoittunut, mutta arvostelu tyttösellä on kanssa hieno, joten lupaavalle näyttää! Arvostelut löytyvät molempien omilta sivuilta. Viikonloppu oli väsyttävä, mutta aivan mahtava!Sää suosi näyttelyssä, ja siellä tuli taas tavattua paaljon tuttuja, joten hauskaa oli! :) Lisäksi pääsin moikkaamaan ihanaista  Dobbya, joka tuntuu kasvaneen viikossa jo huimasti!

Lempin lapsoset lähtivät kanssa omiin koteihinsa, ja kumman tyhjältä on talo tuntunut... Kukaan ei roiku varpaissa tai hihassa, ja kukaan ei myöskään herättele aamuviideltä leikkimään... ;) Dobby lähti Espooseen Tiinan & Teemun kaveriksi, Jake Paraisille Tiian & Ismon sekä Nemo -kissan luo ja Kasi lähti sijoitukseen Ouluun Annan ja Heikin sekä Monan Toka -pojan luokse. Pitäkää pikkuisista hyvä huoli! :)

28.6.09: Niin se aika vaan kuluu... Pennut ovat jo 6,5 - viikkoa vanhoja, ja Lempikin lähti jo omaan kotiin. Ullalle ja Tonille iso kiitos vielä tätäkin kautta, yhteistyö Lempin merkeissä sujui hienosti! :)

Pennut ovat saaneet jo sirut, ja nyt sitten odotellaan papereita Kennelliitosta. Tänään kävi koiranomi Karoliina Nuutinen pentutestaamassa kakarat, ja ihan hienot tulokset riiviöt saivat -samansuuntaista olin itsekin jo vähän miettinyt. Tulevalla viikolla on luvassa pentujen eläinlääkäritarkastus, ja sitten suuntaammekin Muuruvedelle kesänviettoon vajaaksi viikoksi.

15.6.09: Sportti - Mortti jo 5vuotta!!! Ja ikä ei kyllä menossa paina... :)

7.6.09: Pentuset kasvavat ihan silmissä! Ja meno sen kuin kiihtyy vaan... Ensimmäiset kunnon murinat on kaikilta kuultu, ja kovasti maistellaan jo luita, leluja, sisarusten jalkoja, häntiä... Ei näiden kakaroiden touhuja voi vakavalla naamalla seurata! ;) Jauhelihaa ovat kaikki jo maistelleet, ja hyvin se tuntuukin maistuvan. Leikkitäti- Muskakin on jo muutamaan otteeseen käynyt kakarat väsyttämässä -Muskasta possukat ovat iiiihania!

Kaikille pennuille on löytynyt ihanat kodit -kiitos kaikille kyselijöille. Vielä pitäisi Oulun, Paraisten ja Espoon suunnalla malttaa odottaa jokunen viikko ennen kuin pikku Riiwiö saapuu... :)

24.5.09: Possukat kasvavat hienosti, kaikilla ylittyi 500g paino, eli maito maistuu erinomaisesti. Silmätkin ikään kuin tihrustavat jo, eli saapa nähdä miten kauan silmien aukeamiseen meneekään! Kynnetkin on pikkupossuilta kertaalleen jo leikattu. Ja Lempi hoitaa lapsosiaan hienosti. Dobby -poika etsii edelleen omaa kotia. Kuvia löytyy pentueen omalta sivulta.

Muska puolestaan heilutti käsiveskaansa Lauran Mokomaa kohti hieman liian tehokkaasti: tuloksena eläinlääkäri- reissu Mokoman kulmurin osuttua Muskan vas. silmän alaluomen sisälle. Ja silmävoide + antibioottikuurihan tästä seurasi. Silmä on onneksi hienosti parantumassa, ja tästä pienestä "tapahtumasta" ei Muskalle näyttäisi traumoja jääneen -jo ns. silmäpuolena (tapahtuma-iltana) kakara jaksoi harventaa pikkipikkupihani ainoaa pensasta varsin tehokkaasti... Reipas tyttö siis! :)

13.5.09: Lempin ja Rodin lapsoset syntyivät! Lempi synnytti ke-illasta 2 uros- ja 1 narttupennun (toinen uroksista tricki, narttu ja toinen uros valkea-ruskeita). Synnytys sujui hyvin, ja Lempi pikkupossukoineen voi hyvin. Kakrut kasvavat ihan silmissä... Toinen pojista, valkea - ruskea Dobby- poika etsii vielä aktiivista, harrastavaa näyttelyistäkin kiinnostunutta kotia. Possukoista kuvia pentueen omalta sivulta.

25.4.09: Kaapo Kiuruveden ryhmänäyttelyssä JUN ERI, JUK 3. Arvostelu löytyy 1-v kuvien kera poitsun omalta sivulta.

14.4.09: Kävimme Lempin kanssa ultrassa, ja pentusia olisi nyt sitten odotettavissa äitienpäivän seutuun! Kuvassa näkyi 4 - 5 pennunalkua, joten Lempillä maha nyt sen kuin kasvaa... :)

12.4.09: Meillä asustaa ihanan pieni Ärriäinen, joka puree ja ärisee ja riekkuu, ja jonka nimi on Muska (Wild White's Almost Superb)! :) Muska saapui siis vihdoin huhtikuun 1. viikonloppuna Nurmijärveltä, ja tyttönen on hurmannut tähän mennessä iihan kaikki! Muska saapui kennel Wild White's :sta, emänä tyttösellä on Kuura ja isukkina Topi. Tähän mennessä Muska on mm. osoittanut jo orastavat agility- taitonsa (isukin seuraaminen puomilta alas ongelmitta), kuten myös -kröhöm- äitinsä tapaan "innostuneisuutensa" vettä kohtaan: Maxin suurehkossa vesikupissa on tooosi kiva istuskella ja roiskutella kuten myös räystäiden alla olevissa lammikoissa. Kesää odotellessa siis... ;) Terkkuja vaan Kuura- äipälle ja Topi- isukille + Heidille & Liisalle! ;)              

Lempin kanssa menemme 14.4. ultraan, jännityksellä tuloksia odotamme! Pahoinvointia ja syömättömyyttä on kyllä ollut ilmassa....;)

Alla kuva lauma  Pienimmästä ja Suurimmasta:

3.4.09: Wauhtitytön Jack Sparrow (Toka) kävi silmä- ja polvitarkastuksessa, tuloksena terveet polvet (0/0) ja puhtaat silmät. Tokan selkä kuvattiin myös, tuloksena terve selkä. Hienoa! :)

12.3.09: Noniin! Ne Lempin juoksut alkoivat vihdoinkin, ja nyt Lempi onkin sitten astutettu Rodilla. Eli nyt jäämme jännityksellä odottelemaan tuloksia! :) Samalla reissulla tutustuin myös varsinaisiin Riiviöihin tuolla Nurmijärven suunnalla, mutta siitä sitten hieman myöhemmin lisää... :)

16.2.09: Vuosi on taasen vaihtunut, ja paljon on jo ehtinyt tapahtua. Suurimpana muutoksena muutos lauman vahvuudessa -Nuppu on nimittäin muuttanut Helsinkiin, ja asunut jo parisen kuukautta uudessa kodissaan. Yhteiselo Monan kanssa ei enää onnistunutkaan -kaksi vahvaluonteista narttua eivät sopineet enää saman katon alle. Näin ollen Nuppu sai aivan ihanan uuden kodin Eevan ja Samin luota Helsingistä, ja nyt Nuppu eleleekin varsin tyytyväisenä perheen ainoana prinsessana, saaden kaaaiiken jakamattoman huomion. ;) Vaikka Nuppua onkin ikävä ja päätös luopumisesta vaikea, oli ratkaisu kuitenkin oikea. Nyt voivat sekä Nuppu että Mona elää ja olla vähemmän stressittömästi. Paljon terveisiä, ja lisäksi rapsutuksia Nupulle sinne Helsingin suuntaan!! :)                                                                                                                       Toinen suurempi muutos tapahtui muutama viikko sitten, muutimme nimittäin uuteen kotiin, jossa on se kauan kaivattu oma pieni piha, ja muutenkin enemmän tilaa! Tavarat ovat vihdoinkin paikoillaan, ja Monakin löytänyt omat vakio- "tähystyspaikkansa". Mortti puolestaan on ollut enemmän ja vähemmän nyt kotopuolessa muun perheen ja Maxin ilona...                           Lempin juoksuja odottelemme alkavaksi kuumeisesti nyt lähiajoille -ja se odottavan aika on taas piitkää... Eli toivottavasti kevät- tai kesäpentuja on piakkoin tulossa!  Alla vielä kuva vanha herra Maximuksesta, jolla meno on onneksi pysynyt entisenlaisenaan.