Kuulumisia 2010

 

24.12.10: Loppuvuoden puolella ollaan jo, ja mitäs kaikkea sitä syksyn aikana tapahtuikaan...       Lokakuussa kävimme porukalla Seinäjoen KV- näyttelyssä, jossa mukana olivat mm. Indy ja Kaapo. Tuloksina Indylle JUN EH ja Kaapolle AVO EH, ja Kaapo oli myös luokkansa 4. Arvostelut olivat kummallakin pojalla hyvät, ja ne löytyvät aikaan omilta sivuiltaan...                                      Terveystulosten suhteen mukavia uutisia: Muskan selkä kuvattiin lokakuussa, ja tuloksena priima selkä! Lisäksi Muskalta tarkastettiin myös silmät ja polvet, ja kunnossa ovat. Kasi (W. Madame Hooch) kävi myös silmä- ja polvitarkastuksissa tervein tuloksin. Kasilta kuvattiin myöskin selkä, ja kunnossa on sekin! Hienoa!! Selvennykseksi vielä, että Kasi tai Muska eivät ole oireilleet tmv. selkiensä suhteen, vaan halusin tutkituttaa kumpaisenkin selän jalostuskäyttöä ajatellen.  

Pentu-suunnitelmia on myöskin pohdittu ja vatvottu. Kasi aloitti nyt joulukuussa juoksunsa, ja jouluviikolla kävimmekin Kaapon kanssa Oulun suunnalla Kasia moikkaamassa. Astutukset onnistuivat hyvin, ja nyt sitten jännätäänkin, onko pikkuisia Kasi-Kaapolaisia tulossa...Mikäli kaikki menee hyvin, pennut syntyisivät sitten helmikuun loppupuolella.                                   Muska olisi tarkoitus myös astuttaa seuraavista juoksuista, jos neiti vaan suostuisi aloittamaan sen juoksunsa -sitä onkin odotettu loppuvuosi.... Muskan sulhon suhteen päädyin lopulta Kaapoon, ja varsin mielenkiinnolla tätä yhdistelmää odotankin... :)

10.08.10: Huh hellettä! Ja kesän tapahtumia olisi päivitettävä vaikka kuinka....

Kesäkuussa Kaapon kanssa pyörähdimme Karttulan ryhmänäyttelyssä -tuloksena EH tiukalta tuomarilta. Noh, hauska päivä hauskan kehänlaitaseuran kanssa joka tapauksessa! Lisäksi kesäkuussa ennen juhannusta tuli Kaaposta isä 2 pentueen voimin: 17. ja 18. päivä syntyivät pennut Wandalle (kennel Jack Lee) sekä Pirkolle. Synnytkset menivät mallikkaasti, ja kaikki voivat hyvin.  Indy-poika saapui myös kesäkuussa Karon matkassa Tsekeistä. Indy saapui minun ja Karoliinan yhteisomistukseen kennel z Hradu Pihlovasta. Aika näyttää millainen pojasta kasvaa, tähän mennessä Indy vaikuttaa varsin hienolle veijarille!                               

Heinäkuussa Anna ja Kasi pyörähtivät Oulun KV-näyttelyssä, tuloksena ERI ja Kasi oli luokkansa 3. Onnittelut Ouluun! Anna on agiliitänyt myös ahkerasti Kasin ja  Tokan (W. Jack Sparrow) kanssa koko kesän, toivottelemme vauhtia ja tsemppiä myös jatkoon! :)                           Kävimme heinäkuussa sekalaisen autokunnan kanssa jackrusseleiden erikoisnäyttelyssä Piikkiössä -Kaapo sai laatumaininnan ERI, ja oli luokkansa 3. Muska sai tuloksen T tiukalta tuomarilta, mutta varsin oikeanlaisen arvostelun kyllä myöskin. (Ja karvanlähtö ei yhtään helpottanut tilannetta). Indy-poika oli myös mukana reissussa, ja Indy sijottui pikkupentujen luokassa 4. Hienosti poitsu jaksoi mukana pitkällä reissulla! Sekä Kaapon että Muskan kuten myös Indyn tulokset löytyvät koirien omilta sivuilta. Kiitokset Karolle ja Ninnille matkaseurasta!

Elokuun 1.viikonloppu menikin sitten Sawo Show'n merkeissä. Rankka viikonloppu, ja kaamea helle ei yhtään helpottanut jaksamista... Mukana Anna ja Kasi (pe ja la tuloksena H + hyvä arvostelu), Muska la tuloksena H, ja Kaapo joka päivä tuloksena -joka päivä- ERI ja luokkansa 3. Ei vielä siis viimeistä sertiä, jonka metsästys siis jatkuu... Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen viikonlopun tulokseen -sekä Muska että Kasi saivat ihan hyvät kirjalliset arvostelut, ja Kaapo säilytti joka päivä "tasonsa". Helle verotti kaikkien jaksamista ja voimia, mutta hyvin selvittiin! Lisäksi oli kiva taas tavata tuttuja läheltä ja kaukaa -Annalle ja Kasille erityiskiitokset hyvästä seurasta! :)

Lisäksi kesä on tietenkin kulunut uidessa, löhötessä ja auringosta nauttiessa:

^^Muska ja Mortti vesipetolaiset

30.5.10: Kesä on tuloillaan, ja tuntuu, että kevät tuli ja meni melkeinpä huomaamatta. Anna ja Toka ovat kunnostautuneet Oulussa agilityssä ihan kunnolla, viimeisimmissä kisoissa 22.5. tuloksena 2.sijoitus ajalla -4,85 ja luva! Oikea wauhtikaksikko siis! Kasikin on osoittautumassa agilityssa oikeaksi pikku-tykiksi, kunhan neiti vaan malttaisi kuunnella Annan käskyjä eikä suorittaisi rataa ja esteitä oman mieltymyksensä mukaan.... ;)                                  Huhtikuussa kävin myös moikkaamassa Tiinaa ja Dobbya, jotka ovat myös aloittelemassa agilityn parissa. Hyvin harjoitukset sujuvat, Dobby ei kuitenkaan aivan niin räväkkä ole kuin siskonsa. Pojasta on kehittynyt oikea hurmaaja, ja luonne on edelleen maltillisen tuumiskeleva. Pari uutta kuvaa Dobbysta löytyy Hogwarts-kakrujen oman sivun takaa. Samalla keikalla treffattiin myös Liisan ja Heidin kanssa, ja kyllä taas huomasin, kuinka Muska muistuttaa sekä isäänsä että äitiään. Samat viiraukset löytyvät jälkikasvustakin, hehheh! ;)   

Kaapo puolestaan kävi silmä- ja polvitarkastuksissa saaden puhtaat tulokset, hienoa hienoa! Ensimmäisiä jälkeläisiäkin poitsulle ollaan nyt mielenkiinnolla odottamassa. Lisäksi Kaapo pyörähti nyt toukokuun viimeisenä viikonloppuna Joensuun KV-näyttelyissä molempina päivinä. Tuloksina lauantaina EH ja avoimen luokan 4.sija. Sunnuntaina puolestaan tuli tulokseksi ERI ja avoimen luokan 4.sija. Arvosteluun etenkin lauantain osalta (tuomarina Harry Tast) olen kyllä tyytyväinen, sillä lauantaina oli odotettavissa tiukkaa linjaa, ja kyseiseltä herralta EH on kyllä hyvä tulos. Kaapon arvostelut löytyvät pojan omalta sivulta.

14.3.10: Paljon on ehtinyt tapahtua tämän vuoden puolella jo... Sekä iloisia asioita että surullisia...

Tammikuu alkoi hyvillä uutisilla Kajaanin agility-kisoista: Anna ja Toka (W. Jack Sparrow) starttasivat ihka ensimmäiset kisansa varsin hienolla tuloksella sijoittuen hyppyradalla toiseksi!! Upea kisa-avaus Anna ja Toka!!! Onnittelut vielä tätäkin kautta Oulun suuntaan - ja eikun harjoituksia jatkamaan!

Tammikuun 18. päivä oli sitten puolestaan surullistakin surullisempi. Vanha herra Maxilta petti takapää alta, ja niin pahasti, ettei mitään ollut enää tehtävissä. Maxin liikkumisessa oli viimeisten kuukausien aikana näkynyt hidastumista, mutta muutoin herra oli entinen virkeä itsensä. Vielä pari päivää ennen kyseistä maanantaita Max jaksoi hienosti mukana jäällä lenkillä -herran innostui jopa hieman riehaantumaankin. Sen vuoksi maanantain tapahtuma tuli meille kaikille hivenen yllätyksenäkin -toki tiedossa oli koko ajan, että aika Maxin kanssa oli käymässä vähiin. Maximus lähti ns. saappaat jalassa maanantai-iltana, vaipuessaan ikiuneen pää sylissäni. Ikävä on vieläkin suunnaton, ja elämässä bernin mentävä aukko. Mutta vielä ei ole aika ajatella Maxin tilalle uutta kaveria, ei vielä.

Tammikuun loppupuolella kävimme Monan ja Mortin kanssa silmätarkastuksissa. Monalla edelleen terveet silmät, mutta Mortilla sitten todettiin alkavaa kaihia molemmissa silmissä. Eli huonot uutiset vain jatkuvat. Tämä tarkoittaa sitä, että Mortti tarkastetaan vuoden kuluessa uudestaan, jotta nähdään, kuinka nopeasti kaihi etenee. Ja, luonnollisestikaan Morttia ei enää edes ajatella jalostukseen. Sinällään koska kaihi oli nyt vasta alkavaa, ja ikää Mortilla 5,5v, toivon kovasti, ettei kaihi olisi nopeasti etenevää, ja ettei se vaivaisi Morttia pahasti sen elinaikana. Mutta, tulevaisuus näyttää.

Helmikuussa tuli puolestaan positiivisia PLL-testituloksia (=periytyvä linssiluksaatio): Kaapon molemmat vanhemmat on testattu vapaiksi kyseisestä geenistä, joten Kaapo itsekin on PLL -geeni vapaa. Lisäksi Muskan isä Topi todettiin PLL- geeni vapaaksi, kuten myös Muskan äidin äiti -joten Muskankin tilanne näyttää varsin hyvälle. Hienoa!

Maaliskuun alkupuolella 6.3. kävimme porukalla pyörähtämässä Ähtärin ryhmänäyttelyssä. Muska ja Kasi pyörähtivät junnu-neitosissa, molemmat saaden H:n ja varsin mukavan arvostelun, joten harjoitukset jatkuvat tälläkin saralla. Kasi erityisesti jaksoi reissun varsin hienosti, etenkin vielä kun kyseessä oli tyttösen ensimmäinen virallinen näyttely. Kasi onkin kehittynyt oikein kauniiksi neitoseksi, ja luonnekin tuntuu olevan juuri mallillaan -reipas, säpäkkä ja rohkea tyttönen, jolla häntä vaan heiluu! Eli varsin hyvältä näyttää tässä vaiheessa, 9kk:n iässä! ;)

Kaapo oli myös mukana Ähtärissä, ja jätkähän räjäytti ns. sitten potin voittaen luokkansa, ja ollen lopulta PU1 ja ROP ja saaden 2. sertinsä! Aivan mahtavaa!! On siinä vaan upea koira!! :)   Kaikkien tulokset löytyvät omilta sivuilta, ja lisäksi Muskan ja Kasin sivuille on lisätty pari uutta kuvaa tyttösistä.