Kuulumisia 2011

 


24.09.11: Syysterkkuja! Syksy on tullut ja ihan kunnolla! Tuntuu, että vettä tulee koko ajan, ja on kolean sumuista. Monan, Muskan ja Madden kanssa olemme varsin hyvin kotiutuneet Pajamäkeen, ja uusia lenkkipolkuja kolutaan ahkerasti. Usein saammekin lenkkikamuiksi Mukselin isukin Topin emäntineen -tilanteeseen ei varmaankaan vaikuta, että ollaan ihan naapureita... ;D Mikäs sen hauskempaa, kuin lenkkeillä isommalla poppoolla! :D Lisäksi olemme muutamaan otteeseen suunanneet Luukkiin Muskan kasvattajan Heidin & teamin kanssa, jolloin koiruudet pääsevät revittelemään ihan kunnolla! Ja on hauskaa! :)    
Madden ja Kaapon kanssa pyörähdettiin Joensuun KV:ssa kumpanakin päivänä: Kapu ekaa kertaa valio-luokassa, ja Madde ekaa kertaa junnuissa. Kummaltakin päivältä tuli hienot tulokset, tarkemmat arvostelut voi lukea koirien omilta sivuilta. Lisäksi Madde oli elokuun lopulla Suomen Terrierijärjestön erikoisnäyttelyssä TerriErissä, tuloksena varsin tiukalta tuomarilta JUN ERI. Ja tähän tulokseen + varsin hienoon arvosteluun olemme enemmän kuin tyytyväisiä! Hyvä Madde!
Kasin ja Kaapon kakrujen kanssa lenkkeiltiin myöskin, ja täytyy sanoa, että varsin tyytyväinen olen kakrujen kehitykseen! Karvat ovat kaikilla karhean kovat, kunnon pohjavillalla, ja luonteet avoimen iloiset. Mittasuhteet ja tyyppi vaikuttavat tasapainoisille -tosin kakrut ovat nyt sen vajaa 7kk, joten kehityskin on vielä aika kesken... Hännät saisivat olla paremmat, mutta tämä nyt on pieni murhe. ;) Ja kaikki kolme ovat aktiivisesti oppimassa uutta ja kouluttautumassa kunnon koirakansalaisiksi, hienoa! :) Uusia kuvia kakruista löytyy pentueen oman sivun takaa. 
Uusin tulokaskin, Vilma, sai oman sivunsa. Vilma on Kaapon ja Sylvin tyttönen Joensuusta kennel Suakkunalta, ja asustaa velipuolensa Hessun kaverina Joensuussa. Vilma on minun ja Nuutisen Karon (kennel Jack Lee) yhteisomistuksessa, ja tällä hetkellä likka vaikuttaa varsin mahtavalle tapaukselle! ;D

17.7.11:
Jippiii!!! Oulussa kävimme, ja millaisin tuloksin!! Mistähän sitä aloitetaan... Noh, Madde oli kumpaisenakin päivänä pentu-kehässä, ja hienosti tyttö esiintyi: lauantaina VSP-pentu ja kp, ja sunnuntaina sitten ROP-pentu & kp! Etukäteis-ahdisteluista huolimatta Madde osasti käyttäytyä kehässä oikein mallikkaasti, ja hurmasikin sunnuntain tuomarin täysin. :) Reipas tyttö!
Matkassa mukana olivat myös mm. Kaapon lapsoset Elli ja Jöro ( Jack Lee My Fair Lady & JL Black Gold), ja aivan upeasti nämäkin pärjäsivät mittelöissä: lauantaina Elli JUN ERI1, SA, ja PN3, Jörö JUN ERI 2! Lisäksi Nappe-veli (JL Casino Royale) JUN ERI4. Sunnuntaina puolestaan veljekset Jörö JUN ERI2, SA & Nappe JUN ERI3 SA, ja Elli JUN ERI1, SA ROP-Juniori, PN2 ja SERT! Upeaa!! Onnea kasvattaja-Karoliinalle sekä "kakrujen" koteihin hienosta menestyksestä!! Hienoja junnuja!
Noh, Kaapo sitten. Lauantaina tulokseksi luokkansa 2 ja SA kera hyvän arvostelun. Sunnuntaina Kapu sitten teki sen! Tuloksena AVO ERI, AVK1 ja SA, PU1, ROP & SERT ja FI MVA!!!!!! Eli vihdoin ja viimein se viimeinen serti napsahti, ja tästä ihanasta poitsusta tuli Suomen muotovalio!! Kaapon valioituminen kruunasi reissun, ja vaikka kotiin päästessä olikin aikamoinen väsymys, niin oli se sen arvoista! Stinalle hurjan iso kiitos tästä upeasta pojasta -on se vaan ihana! :) Lisäksi Elisabetille perheineen isot kiitokset majoituksesta sekä hauskasta seurasta kehän laidalla, kuten myös Annalle! Oli kiva nähdä! :)
Alla muutama kuva reissulta:

Jack Lee Black Gold "Jörö"

ROP-pentu Madde

FI MVA Boldandbrainy Gil-Galad

12.07.11:
Päivitysvälit sen kuin pitenee... huh! Indyn kanssa kävimme huhtikuun lopulla pyörähtämässä Lahden KV-näyttelyssä, tuloksena poitsulle EH junnu-luokasta. Hyvä tulos tiukassa kisassa, tästä on hyvä jatkaa.  

Kasin lapsosetkin lähtivät omiin koteihinsa: Teppo Vuorelaan Hannan kaveriksi, Hessu Joensuuhun Sannan ja Akin perheeseen ja Natu Kuopioon Jaanan ja Ossin luokse. Haikein mielin pennuista taas luopui, mutta ikävää helpotti tieto, että kaikki kotiutuivat todella hienosti ja reippaasti. Ja ihan mahtavat kodit kakarat saivatkin -Natu osaa jo ties mitä temppuja omatoimisesta puutarhurin virasta "kuole"-temppuun, ja sekä Hessu että Teppo ovat jo tutustuneet agilityn saloihin pentu-oppien voimalla. Ja ainakin Teppo on osoittanut jo vietikkyytensä jänisten perään...Hienoa! Jatkakaa kakrujen kanssa samaan malliin! Muutaman kerran ollaan Kuopiossa porukalla lenkkeiltykin, ja hienosti ovat kakrut kyllä kehittyneet, ei voi kuin olla mahdottoman tyytyväinen pentujen tähän astiseen kehitykseen! :) Kuvia löytyy pentueen oman sivun alta. Alla vielä kuva viimeisimmältä lenkiltä, oikea perhepotretti... ;)Meidän poppoon elossa ei lähitulevaisuudessa kovin ihmeitä tule tapahtumaan. Oulun näyttelyyn suunnataan Kapun ja Madden kanssa -Madde ekaa kertaa pentukehään, jippii.... ;) Ja sitten suunnataankin kimpsujen ja kampsujen kanssa kohti Helsinkiä, jonne tämä poppoo asettautuu asustamaan. Maiseman vaihdos siis edessä, mutta Savoon tullaan kyllä tasaisin väliajoin pyörähtämään. :)
Tämän päivän kruunasi vielä tieto, että Kapun ja Sylvin lapsoset syntyivät kennel Suakkunaan: 4 narttua ja 1 uros! Ja osa pennuista myös trikkejä! Onnea kovasti koko Suakkunan poppoolle! :)

17.04.11:
Hui, kuinka aika kuluukaan! Pennut ovat ehtineet jo 8 viikon ikään, ja ensi viikolla osa pennuista lähtee jo omiin koteihin -snif! Vastahan nämä olivat sellaisia pikkukääröjä, ja luovutus oli kaaaauuukana edessäpäin... Noh, onneksi kaikille kolmelle on mahtavat kodit tiedossa, joten se hieman helpottanee luopumista (tosin, muutama kyynel on joka tapauksessa tiedossa, on näihin kakruihin sen verran ehtinyt kiintyä...). Pentutestaus oli pennuille tällä viikolla ohjelmassa -kiitos Karo testauksesta! Kaikki suoriutuivat hienosti, ja tulokset olivat sen suuntaisia, mitä olin itsekin jo etukäteen mietiskellyt. Kaikki kolme ovat russelimaisen reippaita riiviöitä, Nakki (ex-Myrtti) ja Teppo (ex-Mara) ovat hieman rämäpäisempiä kuin Hessu (ex-Make).
Maaliskuussa pyörähdimme Kaapon ja Muskan kanssa Nokialla jalostustarkastuksessa, mukana oli myös Madde seuraneitinä. Kapun ja Muskan jalostustarkastus-tulokset ovat nähtävissä kummankin omalla sivulla, hienosti tarkastus sujui kummankin osalta. Madde puolestaan viihdytti sitten seurakuntaa kunnolla -Heinille ISO kiitos, kun jaksoit viihdyttää kakaraa... ;D
Kaapo ja Indy kävivät myös vastikään terveystarkastuksissa: Kapulta kontrolloitiin silmät (silmät puhtaat) ja Indylta tarkastettiin silmät ja polvet (puhtaat silmät ja terveet polvet). Hienoa!

06.03.11:
Ja taas tapahtunut...Kasin pennut syntyivät 2 viikkoa sitten, 21.2.11, 4 pentua (3u + 1n, 1uros syntyi kuolleena). Synnytys meni hyvin, pitkän kaavan mukaan tosin. Avautumisvaihe alkoi jo sunnuntai-aamuna, ja sitä sitten seurattiin maanantai-aamupäivään saakka. Ensimmäinen pentu, uros, syntyi 10 aikaan. Valitettavasti tämä pentu syntyi kuolleena. Pentu oli puolet muita pentuja pienempi, ja lisäksi sillä oli jonkinlainen selkärangan halkio, joten pentu ei olisi ollut elinkelpoinen... :/  Noh, seuraava pentu,narttu, syntyi melkein heti ensimmäisen pojan jälkeen, ja tämä tyttö oli alusta alkaen hyvin virkeä. :) Sitten odottelimme jonkin aikaa, kunnes 2 uros-pentua syntyi peräkanaa, ja nämäkin pojat olivat alusta alkaen hienon virkeitä. Näin Myrtti, Mara ja Make syntyivät. :) Pennut tulevat saamaan nimensä "Harry Potter ja Salaisuuksien kammio"- elokuvan mukaan, koska se pyöri taustalla kätilöiden ajan kuluksi... ;)
Pennut ovat kasvaneet hienosti, ja tänään alkoivat kaikkien silmätkin jo aueta, joten kohta riittää vipinää... Kasi on hoitanut lapsosiaan hienosti ja tunnollisesti. Mona, Muska ja Madde olisivat kauhean kiinnostuneita kakaroista, mutta vielä pitää niiden malttaa... Alla vielä kuva Maken nukkuma-asennosta, joka on russelin pennun perusnukkuma-asento ;)
29.1.11:
Hyvää uutta vuotta! Paljon on taas ehtinyt tapahtua... Noh, pentujen osalta tilanne näyttää tällä hetkellä varsin mukavalle: Kasi oli ultrassa, ja 4-6 pentua siellä näkyi,eli nyt sitten odottelemme ja Kasi saa rauhassa kasvattaa masuaan. Tähän asti Kasi on voinut oikein hienosti, tosin suuremmat riekkumiset ovat jääneet vähemmälle... Muskan pentueen kohdalla minulla tuntuu olleen varsinaista soutamista ja huopaamista. Alunperinhän Muska piti astuttaa nyt näistä juoksuista, mutta koska likka venytti ja venytti juoksujen alkamista nyt alkuvuoden puolelle, olisi sen pentue osunut varsin lähekkäin Kasin pentueen kanssa ja päätinkin siirtää astutuksen seuraaviin juoksuihin. Yksi pentue kerrallaan tuntuu minusta paremmalle. ;) 
Madde-tyttönen saapui riiviöimään arkeamme loppiaisen alla. Madde (Jack Lee Diamond Dazzle) tuli minulle sijoitukseen Nuutisen Karolta, ja ainakin tähän mennessä tyttö on osoittanut olevansa varsin virkeä ja reipashenkinen tapaus... :)
Kaapon kanssa puolestaan kävimme pyörähtämässä Ilomantsin ryhmänäyttelyssä. Tuloksena ERI ja oman luokkansa 3.sija. Kiitokset Karolle ja Ninnille hauskasta päivästä, taas! :D Kaapon arvostelu löytyy sen omalta sivulta.