Kuulumisia 2013

Kuulumisia 2005-2006 Kuulumisia 2007 Kuulumisia2008                                                                           

Kuulumisia 2009 Kuulumisia 2010                                                                                        

Kuulumisia 2011 Kuulumisia 2012

 

01.12.13: Ja niin on taas kulunut aikaa edellisestä päivityksestä... ! Syksy on mennyt ja hurahtanut ohi, sateineen ja kauniine ruska-päivineen. Syyskuussa pyörähdimme Mannan, Yodan & Marian kanssa Porvoon KV-näyttelyssä. Pikkulikat oli ilmoitettu pentuluokkaan, ja oikein mukavasti meillä menikin! Kumpikin pikkulikka käyttäytyi kehässä oikein mallikkaasti, ja hienot arvostelut saimme! Manna oli narttupentujen 3. ja Yoda olikin sitten narttupentujen 1. ja lopulta ROP -pentu! Mahtavaa! :)

Joukkoomme liittyi alkusyksystä ihanainen ranskatar Piikkiöstä: Lempi! Lempi on Boldandbrainyja, ihanaisen Mean (BB Modesty Blaise) ja Milon (Touchstar Asterix) tyttö. Lempi asustaa sijoituksessa enoni perheessä Vantaalla, joten sen kasvua ja touhuja pääsen läheltä seuraamaan. Yhteislenkkejä ollaankin jo heitetty, ja Manna & Lempi ovat oikea kunnon riiviö-valjakko.... ;)

Synttäreitäkin on vietetty: Monan Toka-poika (W. Jack Sparrow) täytti jo 7 vuotta! Anna ja Toka ovat ahkerasti kisanneet agilityn parissa, itse olen jo tipahtanut kärryiltä, missä mennään... :D Mutta huikeaa on parivaljakon meno, ei voitaisi Mona-äipän kanssa olla ylpeämpiä! :) Marraskuun lopulla täytti -JO- 1 vuoden Muskan Milo-poika (W. Almost MacGyver)! Huh, miten aika kuluukaan.... Vastahan Milo (ex- Tiikeri) oli pikkuisena nallena Muska-mamman kainalossa.... Onnea Milo! <3

Loppuvuoteen kuuluukin Messukeskuksen Voittaja-näyttelyt. Mannan ja Yodan kanssa suuntaamme la 14.12.13 Pohjoismaiden Voittajaan, ihan kokemusta hakemaan. Sitten onkin aika rauhottua joulun odotukseen.... :) Alla vielä kuva Yodasta ROP-pentupokaaleineen Porvoosta, sekä Lempin (Riikolan Ihana Irmeli) Dobby-pojasta, jota kävimme Muskan & Mannan kanssa moikkaamassa. :)

 

 

 

18.08.13: Edellisestä päivityksestä on taasen ehtinyt aikaa kulumaan, huh! Kevät tuli ja meni, samoin kesä. Kesä oli ihanan lämmin, ja lämpimistä päivistä, illoista ja aamuista tuli nautittua! Lomaa vietimme kotopuolessa Muuruvedellä, ja koirat nauttivat silminnähden, kun saivat olla vapaina pihalla ja uida ja uida ja uida... Etenkin Muska & Mortti toimivat jälleen kunnon uimamaistereina! Mona puolestaan tuntui nauttivan ihan pelkästä auringossa löhöilystä. Lisäksi Mona harrasti omia tutkimusretkiään pihalla, omaan tahtiin köpsytellen. Vanha rouva täyttää nyt elokuun lopulla 12 vuotta, ja menossa tämä näkyy jo. Pitkiä lenkkejä Moonis ei enää jaksa, ja selkeästi kylmät kelit kolottavat. Mutta kesällä rouva virkistyi selkeästi, ja intoutuipa Mona uimaankin omia pieniä lenkkejään lämpimässä rantavedessä. Nyt mennään kuukausi kerrallaan...  Madde ja Manna taas jatkavat omaa riekkumistaan. Lomalla kävimme likkojen kanssa Kuopion aluetoiminnan järjestämissä mejä-treeneissä. Manna meni oman mini-jälkensä, kovasti touhottaen. Madde puolestaan jäljesti erittäin tarkasti oman jälkensä haastavassa maastossa, joten treenejä onkin hyvä nyt jatkaa! Ehkäpä pääsemme Madden kanssa ihan kokeeseen asti joku päivä... Mannalla puolestaan taitaa olla alkamassa oma mörkö-kausi, sillä ennen niin tuttuja-asioita/esineitä on pitänyt ruveta pöhisemään (roskikset on niiin pelottavia!). Mannan, Yodan ja Madden kanssa olisi tarkoitus suunnata Porvoon näyttelyyn syyskuussa, saas nähdä, onko mörköjä silloin kehässä...! ;) Kesäkuun 15. päivä täytti oma Sporttenssonini Mortti-poika jo 9 vuotta! Huh! Hurjaa, miten aika kuluu! Tuntuu, kuin Mortin syntymä olisi ollut vasta... 9 vuotta sitten oma pienimuotoinen kasvatustoimintani alkoi, ja sillä tiellä ollaan edelleen. Mortti-poika on edelleen oma pöhkö ihana itsensä, henkisesti edelleen 16-viikkoisen tasolla <3

Madden pennut ovat kasvaneet ja kehittyneet oikein hienoiksi pikku-junnuiksi! Kuulumisia ja kuvia olen lisännyt Madden pentublogiin. Pentujen kanssa olimme porukalla heinäkuussa Tuorlassa SJRT:n erikoisnäyttelyssä. Manna, Yoda ja Fedja olivat pikkupikkupentujen (5-7kk) luokassa, ja Muskan Milo-poika pentu-luokassa (7-9kk). Oikein hienosti kaikki kakrut esiintyivät! Fedja oli oman luokkansa 3. pentu, Milo 2.pentu ja Yoda olikin sitten oman luokkansa 2, ja narttu-pentujen 3. saaden KP:n! Hienoa! Lisäksi kasvattaja-ryhmäni oli pentujen ROP-kasvattajaryhmä, KP:n saaden, mikä tuntui aivan upealle! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun pääsin esittämään omaa kasvattaja-ryhmää, ja hienolle se tuntui! Alla kuva (Manna-Yoda-Fedja-Milo) tästä ryhmästä kera arvostelun, Milosta pentu-luokassa sekä Yodasta palkintojensa kanssa:

 

 

  

 

 

"Pretty group from 2 combinations. Have 4 representants for the breed. Very good types and balances. Very good heads and expressions. Very good coat qualitys. Free in movement. Gratulations for the breeder."  Tuomari Svein Helgesen.

Tuloksia on kuulunut muualtakin! Teppo ( W. Dobby the Brave) kävi toukokuussa luonnetestissä Hanna-Marin kanssa Maaningalla, ja hienosti meni! Olin mukana seuraamassa testiä, ja kovin suuria yllätyksiä Tepon suhteen ei tullutkaan. Tuloksena LTE 101p. Kiitos Hanna, kun veit Tepon testiin! Seuraavaksi Teppo ja Hanna suuntaavatkin lokakuussa MH-kokeeseen! Tepon äiti Kasi emäntänsä Annan kanssa puolestaan on tahkonut hienoja tuloksia agilityssä! Anna on kisannut myös Monan poika-Tokan (W. Jack Sparrow) kanssa upeasti agissa, viimeisimpänä tuloksena joukkuepiirimestaruus-kultaa tuplanollan kera! Anna ja Toka kisasivat myös kesäkuussa agilityn SM-kisoissa, ranking-sijalla 77. n. 1000 koirakon joukosta! Huikeaa menoa! Onnea ihan hurjasti Annalle & Tokalle ja Kasille! Vilma (Suakkunan Ozakas Ofimja) puolestaan oli elokuun alussa Joensuun ryhmänäyttelyssä, hienolla tuloksella ERI, AVK2! Onnea Sanna & Vilma! Vilma oli myös mukana Suakkuna ROP-kasvattajaryhmässä, onnea Satulle kennel Suakkunan hienosta tuloksesta! :) Alla kuvat Teposta luonnetesti-päivänä, Kasista Piteån agi-kisoista 2.sijalla, sekä Vilmasta Joensuussa.

 

 

14.04.13: Kevät tulee ihanaa! Vaikka välillä onkin märkää ja loskaa, niin sen kestää, kun tietää, että kevät ja kesä on tulossa! Madden pennuista pojat Zorro (ex-Mökö) ja Fedja (ex-Manne) ovat jo lähteneet omiin koteihinsa omien perheidensä luokse. Hyvin pojat ovat kotiutuneet ja taloksi asettuneet. :) Siskojen osalta Muusa, nykyisin Yoda, lähtee omaan kotiinsa tulevana torstaina. Yoda muuttaa tähän ihan lähelle Marian, Henrin ja Ody-russelin kaveriksi sijoitukseen. Onneksi välimatkaa ei ole paljoa, sillä tätä likkaa tulee kyllä ikävä! Sen verran mahtava tapaus likka on! Miisa, nykyisin Manna, jääkin sitten kotiin Madden, Muskan ja Monan iloksi ( aikuiset "rouvat" voivat tästä olla toisaalta eri mieltä....). Madden pentujen kuulumisten päivittelyä jatkan edelleen Madden pentublogiin, ja lisäksi Fedja-pojun kuulumisia voi lukea Fedjan omasta blogista.

Pääsiäisenä menomatkalla teimme koiruuksien kanssa oikein hauskan välistopin Kuvansiin, ja kävimme moikkaamassa Natua ja Miloa sekä Mäensivun perhettä. Milon näkemistä etenkin odotin todella innolla, sillä poitsua en luovutuksen jälkeen ollut nähnytkään. Ja olihan Milo kasvanutkin! Kokoa oli jo melkein Muska-mamman verran, tosin mitään ns. "ylimääräistä" Milossa ei ole, vaan jätkä on ihan täyttä lihasta! Ja karvaa oli tullut vielä lisää... Luonne on pojalla edelleen ihana oma iloinen veijari, ja Natun kanssa ovat kuin paita & peppu. Olen todella tyytyväinen Milon kehitykseen! Leikit Madden pentujen kanssa olivat juuri niin riehakkaita, kuin 4-kuisen ja 8-viikkoisten riiviöiden kanssa voi odottaa....! Loppumatka kuluikin koiruuksien vedellessä sikeitä omissa bokseissaan... :D Kiitos Mäensivun perheelle välistopista! Hauskaa oli! :D

 

 24.03.13: Madden pennut kasvavat ja riiviöityvät päivä päivältä lisää! Menoa ja meininkiä riittää siis yllin kyllin! Ulkona ollaan seikkailtu nyt päivittäin, ja alkujärkytyksen jälkeen (lunta, huiii!) pentuset reippailevat jo hienosti ulkosalla. Pennut kävivät myös BAER-testissä 21.3, ja kaikilla pennuilla normaali kuulo! :) Madden kasvattaja Karoliina kävi myös kyläilemässä, ja kakruista saatiin otettua kunnon seisotuskuvatkin. Kuvat on lisätty pentueen omalle sivulle. Pentujen kuulumisia ja lisää kuvia löytyy Madden pentublogista. Ensi viikolla alkaakin sitten se kamalanihana haiikeus, kun pentujen luovutus käynnistyy... Mökö-poika on lähtemässä uuteen kotiinsa ensimmäisenä. Poitsu jää onneksi lähelle tänne Helsinkiin, joten välimatka ei ole kovin suuri! Manne-poika puolestaan suuntaa pääsiäisen jälkeen omaan kotiinsa Kaarinaan, mutta onneksi Kaarinakaan ei liian kaukana ole! ;) Pääsiäiseksi suuntaammekin loppuköörin kanssa kotopuoleen Muuruvedelle, jossa Mortti-poika odottaa. Mortti ei tosin pentujen seurasta taida olla kovinkaan innoissaan.... Samalla matkalla käymme myös moikkaamassa Mukselin Milo-poikaa, ja jännityksellä odotankin, miten iso poika Milo jo on! Jalkaa osaa kuulemma nostaa jo kuin vanha tekijä... :)

02.03.13: Madden lapsoset ovat jo 4 viikkoa vanhoja! Ne muistuttavat jo kovin pieniä koiranalkuja: murisevat, leikkivät, repivät sukasta, lahkeesta... Ovat jo varsinaisia riiviöitä! Uros-pennut ovat taitaneet löytää omat kotinsa, mutta toinen tytöistä on mahdollisesti sijoituskotia vailla peruutuksen vuoksi. Pentujen kuulumisia + kuvia löytyy tarkemmin Madden pentublogista.

Muskan poika Tiikeri, nykyään Milo, on myös päässyt omaan kotiinsa. Milo asustaa nykyään sijoituksessa Mäensivun perheessä. Kaverina Milolla on kasvattini Natu-tyttönen, ja elo on lähtenyt oikein hienosti sujumaan kaveruksilla yhdessä! Jään erittäin mielenkiinnolla seuraamaan, miten Milo kasvaa ja kehittyy, poika on varsinainen hurmaaja! :)

04.02.13: Pennun tuhinaa! Madden pennut syntyivät aamuyöstä 31.01.2013, 2 uros- ja 2 narttupentua. Synnytys oli nopea, ja helppo, ja kaikki sujui aivan mallikkaasti. Madde hoitaa pentujaan antaumuksella, todella tarkasti. Kaikilla pennuilla ovat painot nousseet hyvin, ja pennut muistuttavatkin jo hyvin syöneitä marsuja... ;D Maitobaarilla on siis ahkerasti vierailtu! Pennuista pojat ovat vielä omaa kotia vailla. Pennuista lisää pentueen omalla sivulla ja Madden pentublogissa. Madden kasvattajalle Karoliinalle iso kiitos synnytystuesta puhelimitse!!

Muskan pennun Tikrun kanssa olimme puolestaan BAER-testissä Aistissa 24.01.13, ja tuloksena poitsulla normaali kuulo! (huh helpotusta!) Tikru on kasvanut oikein hienosti, ja on varsin tomera ja reipas poika! Isoisä-Topia olemme pariin otteeseen käyneet moikkaamassa, ja hienosti Tikru osaa isoisälle alistua. Ulkonakin poitsu liikkuu jo hyvin reippaasti! Eli varsin tyytyväinen olen poitsun tämän hetkiseen kehitykseen! :) Lisäksi Muska-äippä täytti 01.02.13 jo 4 vuotta! Se aika kuluu niin nopeasti.....!

 

 

20.01.13: Hyvää Uutta Vuotta 2013! Joululoma meni talvisissa merkeissä, onneksi pakkaset hellittivät sen verran, että myös jäälle päästiin lenkkeilemään. :) Talvisia kuvia onkin lisätty Galleriaan. Muskan pikku-Tiikeri puolestaan kasvaa ja riiviöityy päivä päivältä enemmän. Tikru osaa jo varsin hyvin äristä ja murista, se osaa vaania todella ovelana, ja pehmoleluja riepotellaan! Tikrusta on kehittymässä oikein reipas russeliriiviö! <3 Madden massu puolestaan on alkanut nyt kasvaa kunnolla. Ultrassa olimme 31.12.12, ja ainakin 3 ellei enemmän siellä näkyi! Tilanteen varmistamiseksi käymme Madden kanssa röntgenissä 25.01, jotta hieman tarkemmin tiedetään, kuinka monta riiviötä on tulossa. Joka tapauksessa muutaman viikon kuluttua ollaan viisaampia! :D Lisäksi Muskan pikku- Tiikerin kanssa suuntaamme BAER-testiin 24.1. Ei sillä, en yhtään epäile, etteikö jäbä kuulisi, mutta haluan varmistaa tilanteen. Alla vielä kuva "raitajengiläisistä" loppiaisen jäällä (likkojen hienot puvut on neulonut Muskan kasvattaja Heidi), sekä Maddesta tältä päivältä tiineysvuorokausilla 54.