Kuulumisia 2014 ->

Kuulumisia 2005-2006 Kuulumisia 2007 Kuulumisia2008                                                                           

Kuulumisia 2009 Kuulumisia 2010                                                                                        

Kuulumisia 2011 Kuulumisia 2012 Kuulumisia 2013

 

14.01.18: Noniin, päivitystä pukkaa, ja edellisestä on näemmä taasen hujahtanut ihan kiitettävästi! Huhhuijaa...! Elokuusta on kulunut jo tovinen, ja kaikenlaista muutosta on ollut. Mutta, koitetaas edetä järjestyksessä... Tärkeinpänä heti ensi alkuun on esiteltävä uusi perheenjäsenemme, Elli. Elli saapui meille kesän lopussa Vinkizz-kennelistä, ja on kyllä vienyt sydämemme täysin! Hildan kanssa ovat kuin paita ja peppu, ja russeleiden kanssa painit ja leikit sujuvat kuin vettä vaan... :D

Elli, Vinkizz Xtempore

Terveystulosten osalta ovat kasvatit ja omatkin koirat käyneet kiitettävästi tarkastuksissa. Omat koirat  (Madde, Muska, Manna ja Milka) kävivät silmätarkissa lokakuussa, tervein tuloksin. Milkalta tutkittiin myös polvet, tuloksena harmillisesti 2/0. Kasvattien osalta Tauno Palo-pentue on nyt kokonaisuudessaan käynyt silmä- ja polvitarkeissa, kaikilla pojilla silmät ja polvet ok. Lisäksi Kassulla (W. Kulkurin Valssi) ja Totilla (W. Rosvo Roope) on myös selät kuvattu terveiksi. Bowie-pentueen emä Lempi (BB Renèe Adorèe) kävi myös lokakuussa toistamiseen silmä- ja polvitarkeissa, tervein tuloksin. Bowie- pentueesta on selkä-kuvissa käyneet Nela (W. Lady Grinning Soul) ja Jalo (W. Starman). Nelalla selässä LTV4, lonkat A/A, ja Jalolla selkä LTV2, lonkat C/B. Silmä-ja polvitarkeissa toistamiseen on nyt myös käynyt kokonaisuudessaan Queen-pentue, edelleen tervein tuloksin. Jee!

Elokuussa Suomen Jackrussellinterrierit järjesti Jokelassa MH-kokeen, jonne suuntasimme Milkan, Lempin, Jalon, Nela ja Totin kanssa. Kaikki 5 koiruutta suorittivat kokeen hyväksytysti, ja varsin mielenkiintoinen päivä oli kaikkinensa. Alla muutama kuva aave-osiosta Totin, Jalon ja Nelan kokeessa.

Ja lopuksi yhteiskuva vielä kaikista, kokeen jälkeen jaksaa jo hymyilyttää :D

Syyskuussa suuntasimme sitten porukalla Muuramen ryhmänäyttelyyn. Keli oli kaikkea muuta kuin ihana, vettä tuli kuin aisaa, ja kaikki olivat enemmän ja vähemmän uitettuja koiria... Tulokset olivat kuitenkin varsin mukavat: junnuissa Hertta (SS Cute as a Button) EH, Muru (Dd's Joyful Fairy)EH3, Nela nuorissa ERI3, ja Milka avoimissa ERI2, SA. Uroksissa Yumi (W. With or Without you) korkkasi näyttelykehät mukavasti ollen junnuissa ERI3, ja Jalo (W. Starman) olikin sitten hienosti nuorissa ERI2, SA ja lopuksi PU4. :) Ei siis pöllömpi keikka! Lisäksi aiemmin kesällä Yuki (W. Beautiful Day) kävi emäntänsä Elsin kanssa mätsärissä, ollen hienosti pienten aikuisten punaisten1. :) Alla kuva Jalosta ja kasviksesta, molemmat litimärkiä, sekä Yukista :)

 

Aiemmin kesällä kävimme Murun ja Hildan kanssa studio-kuvissa Studio Bèaslas:ssa. Paikkahan oli tuttu jo ennestään, nyt oli Murun ja Hildan aika saada kunnon potrettikuvat :D Likoilla oli hauskaa, ja ihania kuvia tuli tuloksena näistä kaveruksista:

Syyskuussa sain kokea myös ihanan yllätyksen, kun eräälle illalle sain Nelan ja Jalon emänniltä Outilta ja Sannalta ohjeeksi olla valmis koirien kanssa tiettyyn aikaan ja varustautua sään mukaisin vaatetuksin...:D Ajelimme Kellokoskelle, missä yllätys paljastui  Koirien Puuhamaaksi (Touhu & Temmellys), jossa vietimme ihana iloisen illan. Paikka on aivan huippu, suosittelen lämpimästi tutustumaan! KIITOS Sanna ja Outi <3 <3

Loppusyksy ja -vuosi ovatkin kuluneet sitten vauhdilla... Lokakuun alussa oli muutto kotopuoleen Savoon Muuruvedelle, ja paikkojen järjestely on edelleenkin vielä kesken... Koirat ovat nauttineet isosta pihasta, ja nyt talven tullen ollaan pikkuhiljaa pääsemässä jäälle lenkeille. Alla kuvia syksyn ja talven tunnelmista, sekä Ellin ja Hildan 1. uintikeiksasta Koirauimala Aaltotassussa.

Loppuvuodsta 2017, tarkemmin sanottuna 31.12 täyttivät Lempin ja Igorin Bowie-pönöt 2 vuotta! Paljon onnea näille "täysi-ikäisille" pönöille! <3 Alla kuvaterveiset Leeviltä (W. Space Oddity) ja Jalolta + Nelalta. Ihanat kakrut!

06.08.2017: Voi hyvänen aika, taas on kulunut viime päivityksestä...! Kesä alkaa olla takanapäin, mitä tästä kesästä nyt onkaan sitten mieltä... Tuntuu, että goretexit ja kumpparit on olleet enemmän päällä kuin itse hellevaatteet. Noh. Koitetaas summat lopputalvi-kevät ja kesä nyt sitten pakettiin! :D

Aloitetaan vaikkapa terveystuloksilla aluksi. Selkä- ja lonkkakuvissa kävimme Milkan, Totin ja Kassun kanssa keväällä. Lonkat kaikilla tasoa A-B, ja kaikilla 3 terveet selät. Jipii! Sama porukka suuntaa vielä silmä- ja polvitarkkeihin nyt syksyllä, samoin Nela ja veljensä Jalo suuntaavat myös selkä- ja lonkkakuviin. Venla kävi myös lonkka- ja selkäkuvissa: lonkat B/B, mutta selän osalta LTV4. :/ Näin ollen päätin, etten Venlaa käytä jalostukseen ja Venla on jo siirtynyt perhe Lindhin omistukseen. Venla jatkaa tehokasta menoa agi-kentällä Sannan kanssa nyt! :D

Toukokuussa saimme pysäyttävän ja surullisen uutisen, kun kuulimme, että Hildan kasvattaja oli menehtynyt yllättäen. Olen Kirsille ikuisesti kiitollinen, että saimme Hildan ilahduttamaan arkeamme -vaikka tuo bööni ajottain koetteleekin hermojen ja pinnan ulottuvuuksia... ;)  Hildan ja Kirsin myötä olemme saaneet ihania uusia ystäviä ja berni-tuttavuuksia. Suru ja ikävä tuntuu edelleen, mutta eteenpäin mennään positiivisten muistojen kera. <3 Kiitos Kirsi tästä ihanasta bööni- tytöstä!

Hilda 1v3kk iässä, sekä Ivan-isän kanssa kesällä.

Näyttelyissäkin on tullut pyörähdettyä kevään ja kesän aikana. Toukokuussa piipahdimme porukalla Tuomarinkartanon RC-show'ssa. Pennuissa pyörähtivät Muru ja Hertta sekä veljekset Yuki ja Yumi. Hienosti pennut menivät, ja tästä jatketaan sitten virallisiin kehiin. Hertta oli narttupentujen 2 ja Muru 1. Yuki puolestaan oli urospentujen 2 ja Yumi 3. Virallisissa luokissa Nela oli nuorissa ERI2, ja Milka avoimissa ERI3. Nuorissa uroksissa puolestaan Jalo oli ERI1, SA ja Totti avoimissa uroksissa EH3.

^ Milka - Totti- Yumi (edessä) ja Yuki pöydällä arvosteltavana Tuomarinkartanossa.

Milka kävi reissaamassa kasvattajansa Karoliinan kanssa myös lahden toisella puolen Liettuassa. Vappuna Alytuksessa 2x avo eri1, CAC + N-CAC ja 1x VSP. Ja heinäkuussa Plungessa 2x CAC , 2x N' show winner ja VSP, tullen näin ollen Liettuan valioksi. JEE! :D Lisäksi Milka kävi myös Rovaniemen KV:ssa ollen avointen 1 , saaden sa:n ja ollen lopulta PN4.

Milka vappureissun ruusukkeiden & mitalien ;) kera

Heinäkuussa oli myös Mikkelin kansallisen näyttelyn sekä Oulussa jackrusselien erikoisnäyttelyn vuoro. Mikkelissä meni varsin mukavasti: Muru junnuissa ekaa kertaa EH, Milka avoimissa ERI3, Jalo nuorissa uroksissa ERI, ja Milo avoimissa ERI2, SA ja PU4. Erkkarissa Oulussa Muru sai junnuissa EH:n -jatkamme kasvua ja kehitystä. :)

Mikkelissä Jalo - Milo - Muru & Milo

Mikkelin ja Oulun reissuilla tuli moikattua niin Miloa ja Natua perheineen, ja Oulussa Annaa & Tokaa ja Kasia, ja Fannia ja Tujua. Oli ihana nähdä kaikkia, etenkin näitä 4-jalkaisia muruja, joiden viime rapsuttelusta oli ehtinyt kulua jo jonkin aikaa! <3

Kasi (8v) ja Toka (10,5v)

Natu 6v.

Kesästä onkin koitettu ottaa kaikki irti heti vaan, kun aurinko on vähääkään näyttäytynyt. On uitu, otettu aurinkoa ja koitettu relatakin. ;) Syksyllä onkin sitten syyskuun lopulla vipinää luvassa, kun meillä on muutto takaisin Savoon kotopuoleen. Minulla jatkuvat työt yo-palveluiden osalta Kysissä keskussairaalajakson päättyessä etelässä. Muuttolaatikoita kuuluu siis syksyyn hyvin vahvasti... Alla vielä kuvia tämän kesän tunnelmista :)

 

Rakas Mortti -pappamme. Mortti täytti 15.6.17 13 vuotta <3

U2-poikien kesäkuulumisia :D Andy - Väinö - Yuki - Yumi.

21.01.2017: Hyvää alkanutta vuotta! Joulu tuli ja meni, ja uusi vuosi on alkanut talvisesti. Päivä on alkanut jo selvästi pidentymään, kevättä kohden siis mennään. Viime vuosi "päättyi" niin sanotusti Messukeskuksen Voittaja-viikonloppuun. Lauantaina oli Helsinki Winner, jonne suuntasimme Jalon ja Nelan kanssa (W. Starman & W. Lady Grinning Soul). Kumpikin esiintyi kehäsä hienosti, Nela saaden EH:n ja Jalo saaden ERI:n. Hyvä junnut! Jalo on jatkanut jo tämän vuoden puolella näyttelyissä käyntiä, saaden tänään Turun kv-näyttelyssä hienosti tuloksen JUN ERI, JUK2 ja SA! Onnea! Ei yhtään huonompi aloitus tälle vuodelle! :) Alla kuvia Helsinki Winneristä, kiitos Terhi kuvista!

Nela

Jalo

Koirarintamalla tapahtui myös loppuvuodesta... ;) Wauhtitytön joukkoon tuli vahvistusta kahden ihanan russelineitosen verran: marraskuun puolessa välissä haimme Kemistä Miian kanssa Hertta-neitosen (Sadan Salaman Cute as a Button). Reissu oli ikimuistoinen, lisää siitä Hertan omalla sivulla. Hertta asuu sijoituksessa Miian perheessä. Marraskuun lopulla puolestaan tuli Rajalan Miian mukana tänne etelään ihana Muru-neitonen (Dirtdigger's Joyful Fairy). Muru jäi kuin jäikin sitten tänne kotiin asumaan, kun sellaista sopivaa sijoituskotia ei tullut vastaan. Muru on hurmannut ihan täysin ihanan valoisalla ja reippaalla luonteellaan. Lisää Murusesta sen omalla sivulla.

   Hertta & Muru

Terveystuloksia: Venla (Suakkunan Magei Marfa) kävi silmä- ja polvitarkastuksessa, tervein tuloksin. Jee! Venla menee myös lähiaikoina virallisiin selkä- ja lonkkakuviin, samoin suuntaamme veljesten Kassu (W. Kulkurin Valssi) ja Totti (W. Rosvo Roope) terveystutkimuksiin.

Nyt nautitaan sitten vaan talvesta, ja iloitaan kun aurinko alkaa lämmittämään!

    

13.11.16: Niin sitä ollaan jo marraskuussa! Syksy on mennyt jälleen enemmän ja vähemmän wauhdikkaasti, Yodan pentujen etenkin huolehtiessa tuosta wauhdikkuudesta... ;) Nyt Yodan ja Venin U2-pönöt ovat kaikki omissa kodeissaan jo, ja ihanat kodit kaikki pojat saivatkin! Hyvin on elo lähtenyt pennuilla sujumaan, ja uusia taitoja on jokainen oppinut hienosti. Pojista Yumi ja Yuki ( W. With or Without You & W. Beautiful Day) jäivät sijoitukseen, ja aika näyttää mitä kaikkea poikien kanssa keksitään. :)

          

Hilda, tuo supernanny vahtii U2-pentujen unta... <3 /   Pönöjen nukkma-asennot ovat varsin rentoja... :D

Pentu-arjen lisäksi syksy kului ulkoillessa ja nauttiessa aurinkoisista syyspäivistä -niitäkin oli! Hildan kanssa kävimme syyskuussa epävirallisessa pentunäyttelyssä Tuomarinkartanossa. Hilda oli narttupentujen 2, ja oikein mukavan arvostelun kera. Harmillisesti Hildalle on kehittynyt alapurenta, joten näyttelyt jäivät meidän osaltame tuohon. Hildan kanssa olimme lisäksi Pk-seudun Sennenkoirien pentukoulussa sekä näyttelykurssilla. Näyttelyissä ovat myös Jalo (W. Starman) ja Nela (W. Lady Grinning Soul) käyneet. Jalo oli Lahdessa ekaa kertaa junnuissa, tuloksena ERI2, SA ja vara-sert! Nela puolestaan korkkasi junnu-luokan 12.11 Jyväskylän kv-näyttelyssä tuloksella ERI2. Hienoa! Jalon ja Nelan kanssa suuntaamme seuraavaksi joulukuussa Messukeskukseen Helsinki Winneriin. Myös Milka pyörähti Jyväskylän kv-näyttelyssä nuorten luokassa saaden tuloksen EH3.

  

Hildan kanssa Tuomarinkartanossa          /    Jalo kera vara-serti -ruusukkeen :)

   

Sanna ja Nela Jyväskylässä                                    /    Milkan kanssa Jyväskylässä

Lisäksi pohjoisesta kuului mukavia terveystuloksia: Tujulla (W. Laulava Sydän) silmät terveet ja polvet 0/0! :) Kiitos Mirva, kun käytit Tujun terveystutkimuksissa! :)

04.09.16: Syyskuussa mennään jo, mihin kesä taas hujahtikaan?? Elokuu meni lomaillessa, marjoja poimiessa ja kotopuolessa auringosta nauttien (kun se paistoi). Elokuun alussa oli 3-päiväinen Sawo Show, jonne Milka oli ilmoitettu kaikille 3 päivällä. Milka oli nuorten luokassa ja mukavin tuloksin: 1x EH ja 2 x ERI. Milkan tulokset on lisätty sen tulossivulle. Elokuun loppupuolella puolestaan Jalo (W. Starman) perheineen suuntasi Heinolan näyttelyyn, ja oikein mukavin tuloksin: Jalo oli hienosti ROP -pentu! :) Onnea hurjasti Outi & perhe!!

Aivan elokuun lopulla, 26.8.16 syntyivät puolestaan sitten Yodan ja Venin lapsoset. Yoda synnytti vaivatta ja tehokkaasti 4 tomeraa urospentua. Synnytys sujui kuin oppikirjasta, ja Yoda hoitaa pentujaan tarkasti. Pennuilla ovat painot nousseet mukavasti, ja ne muistuttavat hyvin syöneitä marsuja... :D Harmittavasti toivottuja narttupentuja nyt ei syntynyt, mutta suunnitelmissa on sijoittaa osa pojista. Näillä näkymin yksi pojista etsii omaa kotiaan, joten pentukyselyt ovat tervetulleita. Pentueesta lisää sen omalta sivulta ja pentublogista (linkki alempana).

30.07.16: Hui, miten pitkällä kesä jo onkaan! Sitten viime päivityksen onkin kaikenlaisia kuulumisia... Lempin pentujen kanssa treffasimme Lohjalla Leevi-pojan perheen luona keväällä pentujen ollessa n. 4kk iässä. Meno oli wauhdikasta, kuten kuuluukin ja pönöt täysillä mukana. Kesäkuussa treffasimme Lohjalla uudemman kerran Jalon, Nelan ja Leevin kanssa, Karkalin upeissa maisemissa. Hienosti kakrut tulivat edelleen toimeen, ja leikit sujuivat oikein malliikkaasti. Lempin lapsoset ovat kehittyneet oikein mukavasti, en voisi olla niihin tyytyväisempi! Kiitos tästä kuuluu toki pentujen perheille, upeaa työtä olette Sanna, Outi & perhe ja Merihelena & perhe näiden riiviöiden kanssa tehneet! Urhon (W. Let's Dance) kuulumisia en valitettavasti ole yhteydeottopyynnöistä huolimatta saanut.

Toukokuussa täyttyi haaveeni bernistä perheemme jäsenenä, kun ihanaakin ihanampi Hilda (Vuorenpeikon Queen of Bees) saapui. Maxin poisnukkumisen jälkeen on koko ajan ollut tunne, että se "jokin" puuttuu, ja nyt kun Hilda on arkea värittämässä, on tämä aukko poistunut. Miten kotoisalle taas tuntuu, kun Hilda istahtaa varpaiden päälle, tai laittaa kuonon syliin rapsutuksia varten. <3 Koko perheemme on aivan myyty Hildasta!

Näyttelykuulumisia sitten... Kesäkuussa Mirva ja Tuju (W. Laulava Sydän) pyörähtivät Rovaniemen KV:ssa, saaden tiukkaakin tiukemmalta tuomarilta ERI:n. Onnea hurjasti Mirva & Tuju! Olen niin ylpeä teistä! :) 

Milka puolestaan pyörähti kotopuolessa Muuruveden kylän match show'ssa ns. ekaa kertaa elämässään, ollen hienosti BIS3! Milkan kanssa kävimme russelien erikoisnäyttelyssä, Milkan saadessa runsaslukuisesta junnu-narttukehästä ERI:n. Kävimme myös porukalla Liettuan Plungessa 16. ja 17.7, molempina päivinä Milka sai AVO ERI:n ja N CAC (voitto-sertin). Seuraavana suuntaammekin Sawo Show'un elokuun alussa Milkan kanssa. :)

Russelien erikoisnäyttelyssä debytoivat myös Lempin pennuista Jalo ja Nela. Ja oikein mukavin tuloksin! Nela oli pikkunarttupentujen 5, saaden myös KP:n, ja Jalo oli pikku-urospentujen 1, ja ollen lopulta VSP-pentu! Tuomari kehui molempia kakruja, ja oli niihin oikein ihastunut! :) Tästä on hyvä jatkaa tämän kaksikon kanssa... :) Myös Totti (W. Rosvo Roope) oli mukana erkkarissa, ollen 1. kertaa avo-luokassa, ja saaden EH-tuloksen.

Pentu-rintamalta on myös uutisia! Yoda (W. Killer Queen) treffasi kesäkuussa ihanankomean Venin (Veni Vidi Vici Scavo) kanssa, ja 27.7 ultrassa näkyi sitten 4-5 pentua! Jipii! Pentujen odotamme syntyvän elokuun lopulla. Lisää pentueesta Pentuja- sivulta sekä Yodan pentublogista.

Muutoin kesä on mennyt siitä nauttiessa. Kotopuolessa Muuruvedellä etenkin ranta on ahkerassa käytössä koirien nauttiessa vedessä läträämisestä ja uimisesta, sekä toki nurtsilla otetaan aurinkoa sitten myös! Kesäkuun 15. oli tärkeä merkkipäivä, sillä tuolloin rakas Mortti (W. Prinssi Hurmuri) täytti 12 vuotta! <3 Mortti on edelleen mieleltään kuin junnu, näkö on vain heikentynyt, mikä näkyy Mortin kulkemisessa. Paljon mennään nenävainulla. Monan uurnankin toin Muuruvedelle. Nyt mummokoira on kotona, tuomien, kielojen ja valkovuokkojen suojassa. <3

07.03.16: Elämä voittaa, alkuvuoden kyynelten jälkeen. Koti tuntuu edelleen tyhjältä, ja Monan askeleet olen välillä kuulevinani lattiaa vasten rapisten, kuten myös mielestäni näen sen silmäkulmassa häntää heiluttamassa tai lelulla matolla leikkimässä.

Lempin pennut ovat kaikki lähteneet omiin koteihinsa. Senkin osalta asunto tuntuu kovin tyhjälle -tosin tuntuu aivan luksukselle, kun ei tarvitse olla päivittäin luuttuamassa...! :D Pennut kävivät Aistissa baer-testissä, ja kaikilla on normaali kuulo, huh! Eläinlääkäritarkastuksessa oli myös kaikki kunnossa, Leevillä toinen kives oli tulossa vielä kanavassa. Kaikki pennut saivat aivan ihanat kodit, ja hyvin on kotiutuminen pennuilla sujunut. Pian näemmekin jo pentutreffien merkeissä, innolla tapaamista jo odotan!

  

Terveystarkeissa kävimme myös Madden, Mannan ja Yodan kanssa: Kaikilla terveet silmät, ja polvet 0/0! Jess!!

30.01.2016: Heihei, rakas mummokoira, Mona-Muu, Moonis. Mona nukkui ikiuneen lauantai-aamupäivällä, ja suru ja ikävä on pohjaton. Lauman ehdoton kuningatar on poissa. Monan tultua taloon n. 14 vuotta sitten en osannut arvatakaan, mitä kaikkea se tuo tullessaan. Jo heti alusta alkaen Moonis teki selväksi, että tämä pieni ärrieri on täyttä tappuraa. Sen sai huomata Max-bernimme, joka kuin apua anoen katsoi minuun, kun Mona tyhjensi sen ruokakuppia. Ja niinhän se meni, että Max väisti, kun Mona tuli oviaukossa vastaan. Mona oli erityisen ahkera kaivamaan kuoppia ja kaivantoja etenkin rantahiekkaan. Taito, jonka se opetti myös Mortti-pojalleen. Joka kesäinen perinne olikin rakkaan isukkini saksankielinen manailu, kun rantahiekka muistutti enemmän kynnettyä peltoa kuin rantaa. Ja jos Monaa koitti kieltää, katsoi se takaisin tietynlainen tarmokas katse silmissään ja jatkoi kaivamista vielä ahkerammin. Talvisin Mona nuoruusvuosinaan harrasti jäällä lenkkeillessämme lintujen jahtaamista. Sen yleensä lopulta erotti vain pienenä mustana edes takaisin pomppivana pisteenä kaikaisuudessa, kiukkuisen haukkumisen säestämänä, "pirun linnut!!". Ja takaisin Moonis tuli samaisella tarmolla, haukkuen kuin että "pirulaiset ette sitten odottaneet!!". Onneksi ei osunut kertaakaan virtapaikalle. Huh.
Mona kulki mukanani minne meninkin. Se muutti yhtä monta kertaa kuin minäkin nyt aikuisällä. Se luki tentteihin kanssani, teki esitelmiä kanssani. Se oli mukana, kun Marian ja Johannan kanssa luimme lääkiksen pääsykokeisiin. Se lohdutti painamalla päänsä syliini, kun elämä potki, kun rakas saksanmummini kuoli. Se osasi lukea ajatukseni, mitä aioinkin tehdä.
Mona rakasti kaikkea lämpöön liittyvää. Pienikin auringosäde matolla, niin kohta Moonis oli paikalla nauttimassa lämmöstä. Se rakasti takan edessä nukkumista. Mona nukkui vieressäni sängyssä. Sille piti peitto kohottaa, ja tästä se huomautti tassulla täppäämällä. Kerran, toisen kerran, kolmannella kerralla jo syvän huokauksen kera, jos ei viesti ollut mennyt perille. Samoin jos piti päästä syliin. Tassu kehiin.
Rakkain paikka Monalle oli Muuruvesi. Siellä se oli kotonaan, ikään kuin piristyi siellä aina. Kulki omia reittejään pihalla, huolehti, etteivät hiiret pääse rellestämään, ja ettei Mortti-poika pääse liikoja kukkoilemaan.
Monan tuhkat tulen viemään Muuruvedelle, siellä se on kotona.
Ikävä on pohjaton. Kyyneleet valuvat. Kiitos Mona. Kiitos Mintti ihanasta, jääräpäisestä, itsepäisestä, ihanimmasta russeli-rouvasta! <3

10.01.2016: Hyvää uutta vuotta! Meillä vuosi vaihtui omanlaisellaan rytinällä... Lempin pennut nimittäin syntyivät sektiolla uuden vuoden aattona päivystyksessä, synnytyksen kestettyä siihen mennessä reilut 1,5 vrk. No, loppu hyvin, kaikki hyvin, ja pentulaatikossa tuhisee nyt 3 urospentua ja 1 narttupentu Lempi-mamman hoitaessa heitä hyyyvin tarkasti. Pentueen vaiheista löytyy lisää tietoa ja kuvia Lempin pentueen sivulta sekä pentublogista. Tässä vaiheessa näyttäisi, että 2 urospentua etsii vielä omaa kotiaan, sekä narttupentu etsii sijoituskotia.

13.12.15: Joulukuun puoliväli jo, mihin tämä vuosi onkaan hujahtanut...! Syksy oli ihanan lämmin ja aurinkoinen pitkään, kun taas marraskuussa tuntui ettei ollut muuta kuin vettä ja harmaata. Metsälenkit ovat olleet aina ohjelmassa, kun vaan päivänvaloa on riittänyt... Mummokoira Monakin on jaksanut metsässä köpötellen hyvin mukana, tahdin ollessa rauhallisen arvokasta. Kohta onkin aika rauhottua joulun viettoon... Joulun jälkeen onkin sitten säpinää luvassa, sillä odotamme Lempin (Boldandbrainy Renèe Adorèe) syntyväksi joulun välipäivinä! Lempi astutetiin lokakuun lopulla, ja tiineysultrassa näkyi 4-6 pentusta. :) Mammakoiralle pentusineen on perustettu Pentublogi, sinne lisäilen tuoreita kuulumisia ja kuvia....

12.12.15 saapui Kreikasta ihana komistus-poju, Magic Alma Libre ihastuttamaan meitä. Macig on väriltään valkea mustin merkein, ja lisätietoja pojusta löytyy sen omalta sivulta. Aika näyttää, mitä pojusta kehittykään...

Marraskuussa viettivät synttäreitä Toka (W. Jack Sparrow) ja Milo (W. Almost MacGyver). Toka täytti (JO!) 9 vuotta, ja Milo 3 vuotta. Onnea vielä paljon molemmille komistuksille! Mihin tämä aika kuluukaan..... :)

Marraskuun 21. päivä suuntasimme Yodan ja Totin & Totin Oona-emännän kanssa kohti Jyväskylän KV-näyttelyä. Keli oli aamulla aivan karsea, mutta perille päästiin onnellisesti. Näyttely sujui molemmilta hienosti, Yoda sai avoimessa luokassa EH:n, ja Totti sai ERI:n ollen myös junnu-poikien 3.! Yoda oli meillä yökylässä pari yötä, ja meno oli Manna-siskon, Madde-äipän & muiden kanssa varsin wauhdikasta... :) Alla kuva Maddesta tyttärineen, ylempi kuva n. 3 vuoden takaa, ja alempi nyt marraskuulta...

 

 

04.09.15: Syksy kolkuttelee jo, ja ainakin tällä hetkellä sää tuntuu jo varsin syksyiselle: on kolean viileää, tuulee ja vettä tihuttaa. Auringon lämpöäkin on onneksi saatu, ja siitä on otettu luonnollisesti kaikki irti! Toivotaan, että nyt alkava syksy tarjoaisi ihania kuulaita syyspäiviä, joista voisi nauttia ulkoillen koirien kanssa.

Elokuun 30.päivä oli varsinainen merkkipäivä, sillä tuolloin ihanarakas mummokoira- Mona täytti 14 vuotta! <3 Askel on jo hidastunut Monalla, eivätkä pitkät lenkit enää kuulu ohjelmistoon, mutta rauhallisesti köpsytellen Mona jaksaa vielä oikein hyvin mukana. Alla kuva synttärisankaristamme. Nyt mennään viikko ja kuukausi kerrallaan eteenpäin.....

 

Muutamassa näyttelyssä tuli kesän aikana pyörähdettyä. Heinäkuun alussa pyörähdimme Totin ja Lempin kanssa Tuusulan kansallisessa näyttelyssä, mukavin tuloksin. Päivä oli yksi niistä kesän helteisimmistä, ja se näkyi koirissakin, helle uuvutti nopeasti viilennyksistä huolimatta. Totti sai junnuissa EH-tuloksen, samoin Lempi avoimessa luokassa. Venla puolestaan debytoi elokuun alussa Joensuun KV-näyttelyssä tuloksella EH ja luokkasijoitus 4. :) Tästä on hyvä jatkaa! Alla kuvat Lempistä sekä Sannasta & Venlasta:

 

      

Lempi kävi myös terveystarkastuksissa elokuussa, mukavin tuloksin: silmät todettiin terveiksi ja polville 0/0-tulos! :) Tarkoituksena onkin astuttaa Lempi nyt sen seuraavasta juoksusta, joten jos Lempin pentu kiinnostaa, yhteydenotot ovat tervetulleita. Syys-loppuvuoden pentuja olisi näin ollen suunnitteilla. Sulhokin on jo katsottuna, mutta lisätietoa pentueesta sitten lähempänä.... :)   

Sitten vielä jokunen kesäinen kuva, myös Yoda kävi meitä moikkasemassa :D

 

 

 

    

 

24.06.15: Juhannus tuli ja meni, ja ihanan kesäisessä säässä. Meidän poppoo vietti juhannuksen kotopuolessa Savossa, nauttien ihanasta suvesta. Alle olen kerännyt juhannuskuulumisia wauhti-poppoolta, mutta sitä ennen vielä muutama kuuluminen! 15.06.2015 täytti ihanarakas pöhköpää Mortti (W. Prinssi Hurmuri) 11 vuotta!! Meno ei Mortilla ole juurikaan hidastunut, mutta muutama harmaa karva on jo havaittavissa... Toivon, että saamme vielä monenmonta yhteistä vuotta viettää tämän rakkaan puupään kanssa!

 

 

Kesäkuun alussa joukkoon liittyi myös ihastuttava Milka-tyttönen (Jack Lee Extreme Revolution). Milka on sijoitettuna hyvältä ystävältäni Nuutisen Karoliinalta. Milka on iloinen hännänheiluttaja, josta löytyy juuri sopiva määrä myös pippuria menoon! :) Lisää Milkasta sen omalta sivulta.

Ennen juhannusta vietimme hieman etukäteen Vilman ja Pluton Rosvopoikien 1-vuotissynttäreitä. Kaikki kolme iloista rosvoa olivat paikalla Käpylässä Kasperin & perheensä vieraina, ja menoa ja meininkiä riitti! Muutama sananen tuli poikien välillä sanottua, mutta ilta vietettiin kesäillasta nauttien koiruuksien temmeltäessä. Jokaisesta pojasta otettiin tuoreet potretit, jotka löytyvät pentueen omalta sivulta. Ihanan komeita iloisia poikia on rosvopojista kehittynyt, ja siitä kuuluu ISO KIITOS poikien perheille! Hienoa työtä on poikien kanssa tehty! :) Alla vielä kuva kolmikosta:

 

Ja sitten niitä juhannuskuvia! Mahtavaa kesämenoa!!

 

  

 

     

 

    

 

   

 

27.05.15: Kesä kolkuttaa jo ovella, ihanaa! Kevät onkin kulunut ulkoillessa, ja nauttiessa auringosta. Niin koiruudet kuin emäntänsäkin ovat nauttineet täysillä omasta pihasta! :) Tällä hetkellä vietämme (jo) kesälomaa, ja kotopuolessa Muuruvedellä onkin pääasiassa ulkoiltu päivät pitkät pihatöiden ym kera. Mummokoira-Mona köpsyttelee ja lekottelee pihalla onnessaan, ja nuo nuoremmat riekkuvat ja riekkuvat... Mahtavaa!                               Kevään aikana on tullut vaihtelevia terveystuloksia. Kaikkein harmillisimpana Milon (W. Almost Macgyver) selkälausunto, jossa todetaan Milolla olevan selän luokkaa LTV4 (Milolla on 6 normaalia lannenikamaa, mutta alin rintanikama välimuotoinen). Tämä tarkoittaa sitä, että toistaiseksi haaveet Milon jalostuskäytöstä haudataan. Tärkein tieto on kuitenkin, että Milolla ei ole minkäänlaisia selkäoireita, ja poju liikkuu ja touhuaa täysin ongelmitta! Madde ja sen kaikki lapsoset (Manna, Yoda, Fedja ja Zorro) kävivät silmä- ja polvitarkastuksissa. Kaikilla 0/0 polvet ja terveet silmät, jipii!

Tulosrintamalla on myös varsin mukavia uutisia! Maaliskuussa Anna ja Toka (W. Jack Sparrow) saivat agilityssa 1. agi-sertinsä!!! Mahtavaa!!! Taas olemme niiiin ylpeitä tästä kisakaksikosta!! Onnea vielä!!!

 

 

Venla-neitonen korkkasi puolestaan näyttelyt vappu-viikonloppuna. Tohmajärven ryhmänäyttelyssä Venla sijoittui narttupennuissa hienosti 2.sijalle saaden myös kunniapalkinnon! Kehässä esiintyminen sujui myös kuin vettä vaan, joten meno vaikuttaa Venlalla oikein hyvälle! :) Paria viikkoa myöhemmin kävimme Milon kanssa Varkauden kv-näyttelyssä erinomaisin tuloksin! Milo oli avoimessa luokassa 2, saaden SA:n ja sijottuen lopulta paras uros-kehässä 2.!! Saldona vara- sert ja vara -cacib! Wuhuu! Milon ja Venlan tulokset löytyvät omilta sivuiltaan.

 

Venla Tohmajärven näyttelyssä.

 

   Milon kanssa Varkaudessa :)

Lisäksi synttäreitään viettivät pari viikkoa sitten Lempin ja Rodin Hogwarts-kakrut Dobby, Jake ja Kasi! Riiviöt täyttivät jo 6 vuotta! Miten aika kuluukaan... :)  Italiantuonti-poika Jope sai myös oman sivunsa. Jope asustaa sijoitettuna Heidin ja Villen luona pk-seudulla, ja on osoittautunut jo varsinaiseksi hurmuriksi! :D

27.02.15: Terveiset hiihtolomalta! Lomaviikko on jo lopuillaan, ja kaikenlaista on ehditty puuhastella. Varsin keväinen sää on ollut, joten jäälle ei enää ole lenkkejä päästy tekemään. Pihalla lumityöt kuitenkin ovat pitäneet työn touhussa. Lomaseurana oman jengin lisäksi minulla on ollu Lempi (BB Renèe Adorèe). Lempi on sopeutunut porukkaan hienosti, ja etenkin Mannan kanssa on ollut kunnon rallia pihalla ja painia sisällä. Iloinen, reipas tapaus! :) Loma alkoi perinteisellä Tuusniemen näyttelyllä, jonne suuntasimme Lempin kanssa. Tuomarina oli tiukkaakin tiukempi M. Kipinä, joten perhosia oli vatsassa kehään mennessä... Lempi esiintyi reippaasti, ja tuloksena saimme EH:n, johon olen erittäin tyytyväinen päivän skaalaan nähden. Lempistä otettiin vielä jokunen poseerauskuva ulkona, tosin ihan valotus ja keli eivät suosineet. Kiitos Petralle kuvista. Lempin sivulta löytyy yksi poseerauskuva, tässä alla Lempin mielipide poseerauksista näin yleensä ;) :

 

 

Eilen kävimme puolestaan Milon (W. Almost MacGyver) ja Natun ( W. Moaning Myrtle) kanssa virallisissa silmä- ja polvitarkeissa. Kummallakin terveet silmät ja polvet 0/0, jee! Milolta katsottiin lisäksi viralliset lonkka- ja selkäkuvat, jotka lähtivät eteenpäin Kennelliittoon arvioitavaksi. Ihana iloinen hännänheiluttaja-parivaljakko! :) Lisäksi onnittelut vielä viikko sitten (jo!!) 4 vuotta täyttäneille Kasin ja Kaapon kakruille: Tepolle, Hessulle ja Natulle! <3

 

 

Alla vielä kuvia talvimenosta, aurinko lämmittää jo ihanasti!

 

       

 

 

01.02.15: Helmikuun alku, ja lunta tupruttaa. Vuosi on alkanut näyttelypainotteisesti: heti loppiaisen jälkeen suuntasimme Milon (W. Almost MacGyver) kanssa Kajaanin kv-näyttelyyn, Milon ollessa 1. kertaa avointen urosten kehässä. Oikein mukavia tuloksia tulikin, Milo sai laatumaininnan erinomainen, oli luokkansa 3. saaden vielä SA:nkin. Jipii! Pojusta napsaistiin samalla keikalla tuoreet kuvat, jotka löytyvät Milon sivulta. Milo on edelleenkin vain samanlainen iloinen touhottaja kuin pentunakin, ilman huolen häivää... Ihana poju! :) 

Eilen sitten suuntasimme Totin (W. Rosvo Roope) ja perhekunnan kanssa Lahteen pentunäyttelyyn. Totin ensiesiintyminen kehässä (pikkupentujen 5-7kk-luokassa) sujui hienosti! Poju meni kuin vanha tekijä, ja omalla iloisella asenteellaan! Ai että olen tyytyväinen Totin kehitykseen ja luonteeseen! Totin tuoreet (tänään 7kk) kuvat ja tulokset löytyvät Totin omalta sivulta. Samaisessa pentunäyttelyssä, urospentujen 7-9kk-luokassa debytoi myös ihanainen Simo-poika (Saymon). Simokin esiintyi varmasti ja iloisesti, ollen luokkansa 3. urospentu. Hyvä Simo! :)

Synttäreitäkin on ollut, ihan peräperää! Eilen 31.1.15 täyttivät Madden ja Kaapon Queen-kakrut 2 vuotta! Onnea vielä tätäkin kautta Fedjalle, Zorrolle ja Yodalle! Mannan menossa ei tämä "täysi-ikäisyys" kovin paljoa näy, ihan samanlaista kohkaamista kuin pentunakin.... Tänään 1.2.15 puolestaan täytti Muska (Wild White's Almost Superb) jo 6 vuotta! Oi kuinka aika kuluukaan.... Vastahan Mukseli oli ihan pienenpieni.... Alla kuvat synttärisankareista, Muskasta kuva pentusena.

 

      

 

Mirva lähetti Tujusta (W. Laulava Sydän) myös kuulumisia. Talvi on Kajaanissa ollut, noh, talvinen. Tuju on reippaillut ahkerasti Nala-labbiksen kaverina, eikä lumikinokset ole poitsun menoa hirveästi haitanneet. Alla kuva Tujusta kukkulan kuninkaana, on se vaan komea poju!:

 

 

02.01.15: Hyvää uutta vuotta 2015! Loppuvuosi 2014 sujui varsin vauhdikkaasti, niin että joululoma tuntui tulevan enemmän kuin ajallaan. Suurin muutos meidän porukan kohdalla on, että joulukuun puolessa välissä meistä tuli vantaalaisia, eli muutimme Pajamäen kerrostalo-asunnosta Vantaan Korsoon (Vierumäen rajalle) rivitalo-asuntoon. Nyt on vihdoin ja viimein se oma piha, eikä tarvitse (etenkään Mona-mummelin) kerrostalon portaita kulkea. Tavarat ovat vielä jokseenkin hyrskyn myrskyn, mutta eivätköhän ne siitä asetu paikoilleen...
Kaiken muuttohässäkän keskellä joulukuun alkupuolella oli vuoden viimeiset näyttelyt Messukeskuksessa: lauantaina 06.12 Helsinki Winner ja  sunnuntaina 07.12 Voittaja-näyttely. Yoda oli kumpaisenakin päivänä kehässä, viimeistä kertaa nuorissa neitosissa. Lauantaina tulos EH ja nuorten luokan 3. ja sunnuntaina sitten sileä ERI. Tyytyväinen olen Yodan tuloksiin, arvostelutkin olivat oikein todenmukaiset.
Vilman Totti-poikaakin kävin moikkaamassa ennen loman alkua. Totista onkin kehittymässä oikea hurmuri! Ihanan iloinen hännän huiskuttaja, jolla pää on vahvistunut oikein mukavasti, kropan rakenteesta puhumattakaan! Totin kanssa onkin tarkoitus käydä hakemassa kokemusta Lahden epävirallisesta pentunäyttelystä tammikuun lopulla.
Eräs hurmuri minun on unohtunut kokonaan päivittää sivuille, nimittäin Simon "Simo"-poika Murmanskista! Simo asuu sijoitettuna Sahalahdessa, ja on osoittautunut myös varsinaiseksi ilopilleri-hurmaajaksi! Simosta lisää sen omalta sivulta.

Alla kuva Simo-pojasta pentuna, sekä Mannan poseeraama joulutervehdys :)

 

          

 

03.11.14: Syksy on jo pitkällä, ja kohta alkavat jouluhulinat. Pikkupakkasista ja kuulaista syyspäivistä olemme saaneet nauttia, kuten myös sateisista lenkkikeleistä... Vilman poikien kanssa treffasimme pari viikkoa sitten, ja voi kuinka hauskaa olikaan! Leikit saatiin poikien kesken heti aikaan, ja varsin tasaista ärrieri-menoa oli, sammalet lensivät ja tanner tömisi! :) Kaikki kolme iloista rosvoa ovat kasvaneet ja kehittyneet oikein hienosti, ja kaikenlaisia taitoja on kukin pentu oppinut. Hienoa! :)  Tätä edeltävästi treffattiin myös Madden Fedja-pojan kanssa Haltialan pelloilla, ja menoa ja meininkiä riitti sielläkin! Fedjasta löytyy uudet poseerauskuvat Madden pentueen sivulta. Kyllä näiden pönöjen kasvua ja kehitystä on vaan hauska seurata! :)

Pieni terhakka ärrieri-neitonen Venla muutti lokakuussa sijoitukseen Sannan, Akin, lasten ja Vilman & Hessun iloksi Joensuuhun. Venla on kennel Suakkunan kasvatteja, Vilman veljen lapsi, ja Vilman pentujen serkku, joten tuttua pikkulikassa on paljon! Paljon kiitoksia Satu pikku-likasta!! :) Aika näyttää, mitä kaikkea Venlan kanssa keksitäänkään.... Venlasta lisää tietoa sen omalta sivulta.

Terveystuloksia on saatu myös kasaan. Ikävämmältä kantilta uutinen koskien Mortti-poikaa. Mortilta katkesi pari viikkoa sitten oikeasta polvesta eturistiside, ja päätimme leikkauksella korjauttaa polven. Nyt Mortilla on toipumisen alkuvaihe menossa, leikkauksesta viikko. Leikkaus sujui hyvin, ja tähän saakka on toipuminen edennyt hyvin. Haava on siisti, ja Mortti varaa leikatulle jalallekin jo hetkeksi. Peukut pystyssä, että ukkeli saadaan kuntoon!! Jo tässä vaiheessa iso kiitos Kuopion Eläinlääkärikeskuksen väelle!! 
Mannan, Lempin ja Yodan lonkka- ja selkäkuvatulokset valmistuivat myös. Likat kuvattiin virallisesti MeVetissä lokakuun alussa. Yodalla lonkat A/A ja selkä LTV0 (norm.), Lempillä lonkat A/B ja selkä LTV0. Mannalla lonkat B/B ja selkä sitten LTV4 ( 6 tai 8 lannenikamaa). Mannan selkätulos tarkoittaa sitä, että sille ei pentuajatuksia enää suoda, vaan sterilisaatio on jossain vaiheessa edessä. Selän osalta Manna ei ole oireillut mitenkään, ja toivonkin kovasti, ettei se alkaisi oireillakaan.
Alla kuvia vielä syksyn menoista, Kasper ja Totti-poika, Kassu Vilma-mamman kanssa, kaikki kolme iloista rosvoa, ja vielä hieno kuva Yodasta saaristossa!

 

    

 

09.09.14: Syyskuu tuli, ja arki loman jälkeen sen myötä. Vilman kolme iloista rosvoa ovat kaikki muuttaneet omiin koteihinsa, ja oikein hyvin on kotiutuminen pojilta sujunut. Ensimmäisenä rosvopojista muutti omaan kotiin Kasper, Kasper ilostuttaa Miian, Samin ja Isla-neidin elämää tässä lähellä Helsingissä. Jesper, joka tuntee nykyään nimen Tuju, muutti Mirvan ja Nala-labbiksen kaveriksi Kajaaniin. Ja viimeisenä rosvopojista muutti omaan kotiin Joonatan, nykyään Totti. Totti asuu sijoitettuna Espoossa Oonan ja Laurin kaverina, ja mukana "häärii" myös ystäväni Outi, joka on Totin "isoäiti" (Laurin äiti) :) Oikein ihanat kodit pönöset saivat! :) Vilman pentublogiin on koottu kuulumisia rosvopojilta viimeisiltä yhteisiltä päiviltä sekä terveisiä uusistakin kodeista.

Viime viikonloppuna, lauantaina 06.09 suuntasimme Marian ja Yodan, Mannan ja Muskan kanssa kohti Kangasalaa, jonne saapui myös Fedja perheineen. Vuorossa oli MH-luonnekuvaus, jonne koko kööri oli ilmoitettu. Kaikki koiruudet suorittivat kokeen hyväksytysti, ja oikein mallikkaasti! Mitään varsinaisia yllätyksiä omista koiruuksista ei tullut, Manna ehkä yllätti erittäin voimakkaalla puolustushalulla minun suhteeni -aaveilla ei Mannan mielestä ollut yhtikäs mitään asiaa minun lähelleni! Kaikki olivat myös laukaisuvarmoja, Mannalla kuulemma ei karva/ilme värähtänytkään... Jep jep. ;) Nyt on Madden pennuista 3/4 MH-kuvattu, mahtavaa! :) Alla muutama Marian ottama kuva kokeesta Mannan ja Muskan osalta. Muska keskittyi kokeessa söpöilemään.... ;) Kiitos Maria ja Larissa & perhe kun tulitte kuvaukseen!!

Manna aktiviteetti-osiossa, meikä katselee puiden latvoja....  Toisessa kuvassa Manna viehe-osiossa. Viehe ei sitten kiinnostanut pätkääkään.

 

 

Mannan kanssa ääniherkkyys (kolina)-osiossa  ...... Ja Mukseli tuo linssilude söpöilee :D

 

19.08.14: Kesäloman viimeisiä päiviä vietellään, ja oikein mukavat lomakelit sattuivatkin kohdalle! :) Loma oli koiramaista menoa täynnä: 3-päiväinen Sawo Show-rutistus heti elokuun alussa, russeleiden erikoisnäyttely Tuomarinkartanossa ja Maailman Voittaja-näyttely Messukeskuksessa elokuun puolessa välissä (näissä ihan turistina kehän laidalla hienoja koiria ihailemassa), ja pentujen menon seurailua. Vilman pönöjen kuulumisista voi lukea tarkemmin Vilman pentublogista (linkki alla olevissa kuulumisissa), sieltä löytyy myös enemmän pentujen puuhastelu-kuvia. Kaikki 3 iloista rosvoa olivat tänään eläinlääkärin tarkastuksessa, ja kaikki oli kunnossa. Pönöt kävivät myös eläinsairaala Aistissa baer-testissä, ja kaikilla kolmella on normaali kuulo! Kohta pönöjen onkin aika siirtyä omiin koteihin -mikä minulle kasvattajana on se kaikkein kamalin vaihe.... Näihin pikkuisiin kun ehtii aina niin kiintyä!

Sawo Show'ssa pyörähdimme siis Madden, Mannan ja Yodan kanssa. Manna sai kaikkina 3 päivänä EH:n, ja luokkasijoituksia, Madde oli mukana ainoastaan lauantaina saaden ERIn, SA:n ja ollen avoimen luokan 1. Madde "hävisi" vara-SERTi-taistelun tyttärelleen Yodalle, joka oli siis lauantaina nuorten 2, saaden SA:n ja ollen lopulta "pn5" ja saaden vara-SERTin! Ai että, miten tyytyväinen sitä onkaan vaaleansinisestä ruusukkeesta! Yodalla oli muutoinkin varsin mukava turnee, joka päivä ERI ja luokkasijoitukset. Tästä on hyvä jatkaa! Sawo Show'ssa tapasimme myös Kasin Teppo-pojan (W. Dobby the Brave), joka komistuu vain päivä päivältä!

Lempi (BB Renèe Adorèe) kävi meitä myös loman aikana tapaamassa Muuruvedellä, ja oi kuinka hauskaa niillä olikaan Mannan kanssa rallittaa pihaa edes takaisin! :D Lempi täytti 31.07.14 JO sen 1v, onnea vielä tätäkin kautta!! :) Alla kuvia Sawo Show'sta: hieno Yoda Tahkon maisemissa, vara-sertinsä kera sekä perhepotretti (Manna, Yoda, Madde).

 

                            

 

 

 

09.07.14: Meillä on pentuja!! :) Vilman pennut, 3 trikki-urospentua, syntyivät viikko sitten, 01.07.14. Synnytys sujui hyvin, ja pennut ovat viihtyneet erinomaisesti maitobaarilla. Vilma hoitaa pentujaan tarkasti ja huolella. Pentulaatikolta kuuluukin tyytyväinen maiskutus ja tuhina. Pentukyselyt ovat tervetulleita. :) Lisää pentujen kuulumisista löytyy pentueen omalta sivulta sekä Vilman pentublogista (jota päivittelen tiheämmin).

Vilma's puppies were born on 01.07.14, three tricolour-males. Everything went well, and puppies have visited the milkbar frequently;) More about the litter on its own page.

Juhannuksena, ennen pentutohinan alkamista, pyörähdimme Madden ja Mannan kanssa Rovaniemen KV-näyttelyssä. Suurempaa menestystä ei tullut, Mannalla oli karva aivan karseassa kunnossa (tiputti juuri edeltävästi pohjavillan juoksun jälkeen), ja Maddea kiinnostivat kehän hajut sen sijaan, että se olisi liikkunut reippaasti. Tuloksena kummallekin laatuarvosana EH. Noh, seuraavana kesäreissuna Sawo Show, jonne Yoda-siskokin on ilmotettu. Alla vielä kesäterveisiä Madden Fedja-pojalta, josta on varsinainen hurmuri kehittynyt! :)

 

 

31.05.14: Jipii! Vilman ultrassa näkyi 4-6 pentusta! Näin ollen pentusia on odotettavissa kesä-heinäkuun vaihteessa! :) Pentueesta lisää Pentuja-sivulta, sekä Vilman kuulumisia päivitellään Vilman pentublogiin. /                                                                                                            Vilma's ultrasound showed 4-6 puppies! So, if everything goes well, puppies will be expected end of June - in the beginning of July! How exciting! :)

18.05.14: Huh, hellettä! Toukokuu on puolivälissä ja ulkona on ihanan kesäistä! Koirat nauttivat auringosta ja lämmöstä, eikä tuo kesäinen sää minunkaan mielestäni pahaksi ole! :) Kevään aikana on tapahtunutkin vaikka mitä! Terveysasioista jos aloitamme: Silmä- ja polvitarkastuksissa on käyty, mukavin tuloksin! Lempin ja Rodin Hogwarts-lapsoset Jake, Kasi ja Dobby on nyt kaikki tarkastettu silmiltään ja polviltaan terveiksi! Kolmikko vietti myös 13.05. 5-vuotis syntymäpäiviään, onnea kakruille vielä kerran! Kuinka aika kuluukaan....! Kasin ja Kaapon Salaisuuksien Kammio-lapsosista Hessu ja Teppo ovat myös käyneet terveystarkastuksissa, puhtain tuloksin! Kummallakin pojalla siis polvet 0/0 ja silmät terveet. Myös Muska ja Madde kävivät polvitarkeissa, edelleen kummallakin 0/0 polvet. Samalla Muskan silmätkin kontrolloitiin, ja terveet olivat edelleenkin, huh! :) Huhtikuu menikin sitten jokseenkin "toipumis-merkeissä"... Pääsiäisenä Muska ja Madde steriloitiin, ja vappuna puolestaan vanha rouva -Mona. Monalta poistettiin samalla myös 4 alinta nisää niissä ilmenneiden nisäkasvainten vuoksi. Monalla todettiin edeltävissä tutkimuksissa sydämen vajaatoimintaa, joka onneksi (!!) ei ole päälle päin oireina näkynyt! Nyt Mona saa 3 eri sydänlääkettä, selvästi raskaammat lenkit on mummelilta pois jätetty. Onneksi Mona on oma pirteä itsensä, joka pitää nuoremmat edelleenkin rautaisessa kurissa. Mutta ainahan tällaiset terveystulokset säikäyttävät, joten rauhallisesti mennään eteenpäin....

Penturintamalla on myös tapahtunut.... Vilma on astutettu vappuna komealla trikki-poika- Plutolla (Riikolan Montano)! Ultraan menemme toukokuun lopulla, ja kovasti toivon, että ultrassa näkyisi pieniä russelinalkuja! Lisää pentueesta Pentuja-sivulla.

Näyttelyrintamalla on myös mukavia tuloksia. Huhtikuussa olimme Lempin ja Yodan kanssa Lahden KV-näyttelyssä. Lempi oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä, pentuluokassa. Tuloksena hienosti KP ja ROP-pentu! :) Yoda sai tuloksen EH kera oikein hyvän arvostelun. Toukokuun 10.päivä suuntasimme Yodan kanssa Tuomarinkartanon Royal Canin-show'un kera velipoika Zorron. Kummallekin tulos EH, johon olen todella tyytyväinen! :) Zorrolle näyttelyreissu oli ensimmäinen, ja poitsu käyttäytyi todella hienosti! :) Tästä viikko eteenpäin 17.pvä olimme Riihimäen näyttelyssä Yodan, Mannan ja Lempin kanssa, Lempi ekaa kertaa junnu-kehässä. Kaikille 3:lle tulos EH, Yoda ollen nyt nuorissa jo. Alla kuvat Lempistä ja Yodasta Lahden KV:ssa, hienoja tyttöjä! :)

 

 

Kiitos Kia hienoista Yodan kuvista!

 

 

23.02.14: Helmikuun loppua eletään, ja ulkona näyttää jo niin keväiselle! Ihanaa! Talviriekkumisia ovat koiruudet kuitenkin päässeet toteuttamaan, joskin jäälle emme ole päässeet -ja saapa nähdä, päästäänkö tänä talvena jäälle ollenkaan.... Madden ja Kapun Queen- kakrut viettivät 31.1. 1-vuotissynttäreitään! Huh, miten aika kuluukaan, vastahan sitä Madden synnytyksen käynnistymistä odoteltiin... Kukin synttärisankari juhli merkkipäivää omalla tahollaan, alla kuvat Yodan, Fedjan ja Zorron 1-vuotiskuvista. Mannasta 1-vuotiskuvaa allekirj. lahopää-omistaja ei muistanut napata....

 

 

3-vuotissynttäreitään juhlivat 21.2 Kasin ja Kaapon Salaisuuksien kammio-kakrut! Onnea hurjasti Tepolle, Natulle ja Hessulle! Vastahan nämäkin riiviöt olivat ihan pieniä... Alla kuva Hessusta (W. Gilderoy Lockhart) juhlapäivänä, varsinainen komistus!

 

 

Näyttelyssä pyörähdimme 16.2.Tuusniemellä. Kehässä olivat Manna, Madde 1. kertaa mammaloman jälkeen sekä Milo. Oikein mukavasti näyttelyssä menikin, Manna sai tuloksen EH, Milo ERI:n, luokkansa 3.sijoituksen ja Madde ERI:n, luokkansa 3.sijoituksen ja SA:n. Lisäksi Madde edusti vielä Jack Lee-kasvattaja-ryhmässä. Arvostelut löytyvät koirien omilta sivuilta. Milo oli meillä viikonlopun yli menossa mukana, ja eipä voi muuta sanoa, kuin että miten ihana poitsu se onkaan! Likkojen kanssa elo sujui ongelmitta, ylimääräisiä kukkoiluja Milo ei yrittänyt ollenkaan. Toisaalta, etenkin vanhemmat rouvat Mona ja Milon Muska-äippä kyllä pitivät pojan ruodussa, mutta heitä Milo ei koittanutkaan kyseenalaistaa. Ja Madden ja Mannan kanssa Milolla olikin sitten oikein kunnon riekkumisleikit! :)                                                                               Terveysrintamalta kaikui nyt varsin ikäviä uutisia. Jo sen lisäksi, että Madden isällä todettiin kaihi viime syksynä, todettiin nyt myös yhdellä Madden pentuesisaruksista kaihi. Tämä tarkoittaa sitä, että Maddella ei enää pentuja teetetä, ja Madde siirtyikin omistukseeni kokonaan. Madde ja Muska onkin tarkoitus steriloida nyt tämän kevään aikana, jotta juoksujen suhteen ei ole turhaa rasitetta. Madden lapsosten ja sisarusten (kuten sisaruspuolienkin) terveystilannetta seurataan tarkasti. Madde itse kävi 19.02.14 silmätarkastuksessa, ja tuloksena oli puhtaat silmät! Aion jatkossa tarkastuttaa Madden silmät vähintäänkin vuoden välein.

Kuulumisia laittoi myös Ernesti Kotkasta! Ernest oli käynyt 16.02. match show'ssa, menestyen varsin hienosti: BIS4! Onnea Sari perheineen & Ernesti hienosta menestyksestä!! Alla kuva Ernestistä pokaalin kera, sekä muutama kuva myös Tuusniemeltä ja Mannan & Milon talvi-riekkumisista. Kiitos kuvausavusta Ulla S, ja kuvista Satu K (jonka kanssa toisessa kuvassa seuraamme kehän menoa aktiivisesti... ;D )! 

 

 

 

 

05.01.14: Hyvää Uutta Vuotta 2014! Joulu ja uuden vuoden vaihde menivät rauhallisissa merkeissä meidän porukalla, syöden ja leväten, ja raketitkaan eivät onneksi dogeja häirinneet. Vuosi 2013 päättyi Mannan ja Yodan osalta Messukeskuksen Pohjoismaiden Voittaja-näyttelyyn, josta kumpikin sai tuloksen EH -mihin olen erittäin tyytyväinen! Tulos-rintamalta kuului myös huikeita uutisia Oulusta: Kasi (W. Madame Hooch) nousi 07.12.13 nolla-voitolla 3-luokkaan! Mahtavaa! Onnea miljoona kiloa Anna & Kasi!! :) Vuoden 2014 aikana olisi sekä Mannan että Yodan kanssa muutamassa näyttelyssä pyörähtää, Mannan kanssa ainakin näin alkutalvesta Tuusniemen ryhmänäyttelyssä helmikuussa. Loppuvuodesta 2013 saimme jokseenkin ikäviä uutisia terveystulosten osalta, sillä Madden isällä Vitsuddens Mussella todettiin kaihi. Näin ollen esim. Mannan ja Yodan mahdollinen jalostuskäyttö siirtyy hamaan tulevaisuuteen, ja tuolloinkin hyvin tarkoin harkiten. Mutta, tulevalle keväälle-kesälle on pentue alustavasti suunnitteilla Vilmalle (Suakkunan Ozakas Ofimja), ja sulhoksi on valikoitunut komeaakin komeampi Peetu (Riikolan Brabantio). Katsotaan, mitä tuleva kevät nyt tuo tullessaan, itse olen tästä yhdistelmästä erittäin innoissani! :) Alla kuva Kasista agi-sertinsä kanssa, sekä Mannasta & Yodasta Messarissa.