Pentupäiväkirja

 

18.1.07: Piraatti lähti 8-viikkoisena Ouluun Annan ja Heikin kaveriksi. Eläinlääkärin tarkastuksessa ukkeli sai mikrosirun, ja tarkemman tarkastuksen. Muuten kaikki niinkuin pitääkin, mutta yläpurenta pojalla on -toivotaan että tilanne korjaantuu ajan kanssa... Tyhjältä on talo kovin tuntunut, mutta se lohduttaa, että poitsu on hyvin kotiutunut. :) Alla muutama kuva leikeistä Nupun kanssa.

9.1.07: Toka kasvaa kovaa vauhtia, ja luovutuksen aika lähestyy vaan... Saa nähdä, raaskinko ukkelia ollenkaan pois päästää... ;) Ei vaan, hyvään kotiin poika pääsee. :) Tänään käymme eläinlääkärin tarkastuksessa ja mikrosirun hakemassa. Saa nähdä, mitä ukkeli siitä sanoo. Muuten päivät ovat menneet nopeaan. Ja, kun Nupun kävin hakemassa, niin leikkiä ja pentu- riehumista on päivät olleet täynnä. Kavereita olivat Nupun kanssa heti, ja vierekkäin kasassa nukkuvat, kun uni tulee. Vaikka Toka yrittääkin kovin pomottaa leikeissä, sanoo Nuppu kuitenkin sen viimeisen sanan. :) Hyvää harjoitusta Tokalle, joka on ainoana saanut kasvaa. Mona leikkii kakaroiden kanssa myös, ja erityisesti omaansa ojentaa ja kouluttaa, välillä kovemminkin, sillä Tokalla on aika "puupää" välillä... Luonteeltaan tuntuu siis olevan aika määrätietoinen poika, joka tulee tarvitsemaan ne omat rajansa. Alla muutama kuva ukkelista.

11.12.06: 3 viikkoa tuli perjantaina täyteen, ja ukkeli kasvaa kovaa vauhtia. Silmien avautumisen jälkeen meno on vaan kiihtynyt: Monaa "kiusaa" jo ihan kunnolla, ja äänirepertuaariin on hassujen murinoiden lisäksi pienet haukahtelut mukaan tulleet. Pentulaatikon ulkopuoliseen maailmaan tutustutaan myös kovaa vauhtia, tosin Mona- mamman läheisyydessä. Jauhelihaakin on jo maisteltu, ja hyvin maistuu! Myös hampaat ovat tulossa, minkä johdosta mm. Monan kyynärpäitä ja Nallen korvia kalutaan... Kerran on myös jo "hyökkäys" meikäläisen varpaisiin tapahtunut, kovan murinan saattelemana tietenkin. Itsenäisyyspäivänä olivat Anna ja Heikki Oulusta uuteen kaveriinsa tutustumassa, ja pikku-Piraatti sulostutti heidät kokonaan...:) Tulevaisuudessa Piraatti tullee luultavasti tottelemaan "Toka"- kutsumanimeä. Alla muutama reilu-3-viikkoiskuva ukkelista.

1.12.06: Eilen, 30.11. aukesivat pikkupiraatin silmät! Liikkuminen on ukkelilla myös lisääntynyt, kannattelee jo kehoaan jaloillaan ja askelia ottaa, sekä muutaman istumis-"harjoituksen" on omatoimisesti tehnyt. Ja painoa jo kertynyt hieman päälle 700g. Myös pikkumurinat ovat äänirepertuaariin ilmestyneet. :)

29.11.06: Pentu kasvaa kovaa vauhtia, painoa oli tänä aamuna 635g. Maitobaari siis ahkerassa käytössä. ;) Monalta poistettiin tikit eilen, ja hienosti haava parantunut. Hieman silmät jo pennulla tihrustavat, eli ei enää kauaa mene, kun aukeavat. Ja eiköhän ukkelilla vauhti siitä silloin vaan kasva... Nytkin tutkailee ja liikkuu pentulaatikossa erittäin virkeästi. Alla muutama 1-viikkoiskuva pojasta. Suville IIISO kiitos kuvista!!!

20.11.06: Monalle ja Jerrylle syntyi keisarinleikkauksella pieni suloinen urospentu -pikku-piraatti- lauantai- aamupäivällä (18.11.06). Leikkaus sujui hyvin, ja toipuminen Monalla myös hyvin. Maitoa rupesi Monalta herumaan jo la-päivällä, joten pikku- ukkeli pääsi maitobaarin ääreen hetimiten. Pentu on todella ponteva, ja painoa on hyvin tullut: syntymäpaino 200g, ja nyt 3. päivän aamuna 265g. Väritys ukkelilla on tällä hetkellä ihanan suklaanruskeaa valkoisella pohjalla -saa nähdä, miten väritys muuttuu... Alla muutama kuva herrasta.

3.11.06: Vielä jotakuinkiin 2½ viikkoa h-hetkeen. Ensi viikon keskiviikkona (8.11.) olisi tarkoitus käydä röntgenissä tilannetta tsekkaamassa. Mona on hyvin jaksanut, paksu rupeaa "rouva" jo olemaan. Ruoka maistuu mainiosti, ja liikkumista olotila ei suuremmin haittaa.... Jäniksenjälkiä (hihnassa tosin!) seuraa aivan samalla innolla kuin ennenkin, ja Mortti saa välillä aika kyytiä....;) Seuraavan kerran pääsen tänne päivittelemään luultavasti vasta reilun 2 viikon päästä (opiskelu-harjoittelun vuoksi), ja toivottavasti silloin on hyviä uutisia jo kerrottavana!

19.10.06
: Monan kanssa ultrassa, ja yksi pennun alku siellä näkyi! Eli nyt sitten tiineyttä seuraamaan, röntgenissä käymme vielä ennen laskettua aikaa, ja luultavasti keisarinleikkauksella pentu syntyy... Mutta nyt Mona kasvattelee masuaan! :) 

Mona on nyt astutettu karkeakarvaisella russeli-herralla, Jerryllä ( Amories Toblerone Jack). Jerry on karkeakarvainen ja oikein mukavaluonteinen. Jerry on silmä- ja polvitarkastettu.